Administrația publică, gazdă pentru delegația Forțelor Navale ale Republicii Turcia

263
Administrația publică, gazdă pentru delegația Forțelor Navale ale Republicii Turcia - xdelegatie3-1628859275.jpg
O delegație a Forțelor Navale ale Republicii Turcia, condusă de contraamiral de flotilă Ramazan Ozogul, și a Forțelor Navale Române, cu prezența onorantă a comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, a fost primită joi, 12 august 2021, de către Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța, alături de Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și Secyl Suliman, subprefect al județului Constanța.

Vizita a avut loc în contextul escalei în portul Constanța a fregatei TCG Yavuz, care va participa alături de Forțele Navale Române la activitățile organizate pentru celebrarea Zilei Marinei Române.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre importanța prezenței NATO în regiunea Mării Negre, precum și despre caracterul special al relațiilor bilaterale dintre România și Turcia, dar și dintre Constanța și orașele înfrățite din țara prietenă.

„Vă mulțumim pentru vizita pe care o efectuați în capitala informală de sezon a României. Prin prisma profesiei mele, am lucrat cu mulți navigatori turci și respect profesionalismul dovedit și tradiția pe care ați dezvoltat-o în domeniul maritim. Relațiile dintre noi sunt speciale datorită prezenței la Constanța a unei largi comunități turco-tătare perfect integrate în viața culturală și economică a orașului nostru”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

La rândul său, contraamiralul de flotilă Ramazan Ozogul a menționat că, deși va avea un program foarte încărcat, va profita de timpul liber pentru a vizita Constanța, unde este convins că se va simți ca acasă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2365 secunde