Adrian Năstase, 4 ANI de închisoare cu EXECUTARE

559
2
Adrian Năstase, 4 ANI de închisoare cu EXECUTARE - nastase-1389018266.jpg
Sentința definitivă în dosarul Zambaccian, în care Adrian Năstase a fost acuzat de fapte de corupție, a fost dată astăzi de judecătorii ICCJ. Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată. În același dosar, soția sa, Daniela Năstase, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită. Decizia este definitivă.
În primă instanță, fostul premier a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, fiind achitat pentru luare de mită.
Adrian Năstase este acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct și prin intermediul soției sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China și cheltuielile aferente acestor importuri, precum și contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu și din București.
La ultimul termen, procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a cerut completului de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) pedepse cu executare pentru Adrian și Dana Năstase.


Comentează știrea

Hanibal
7 ianuarie 2014
tot Basescu e de vina

Cangrena coruptiei politicianismului romanesc nu se poate trata cu oblojeli . Sa nu ne facem iluzii. Pedepsirea unora ca Nastase , dupa ani de tergiversare inseamna favorizarea si incurajarea faptelor penale , cu deosebire a acelora care tin de securitatea economica si sociala a statului . Condamnarea tagmei jefuitorilor trebuie s-o faca electoratul . Caracatita rosie pesedista cu complicitatea tuturor partidelor si sustinerea noastra , a institutionalizat coruptia . Afirmatia ca nu toti sunt hoti nu se sustine.Cei care pretind ca n-au furat sunt complici prin pasivitate, s-au facut ca nu vad si s-au bucurat de anumite avantaje personale ca recompensa pentru tacerea sau indiferenta lor.Condamnarile de pana acum nu fac decat sa determine clasa mafiota politicianista sa gaseasca noi forme de acoperire a faptelor penale.(recenta modificare a codului penal) si metode de jaf mai subtile . Politicianistii de toate gradele si culorile isi vor perfectiona metodele de a face averi si mai mari intr-un timp si mai scurt si vor gasi noi metode de a imbrobodi cetatenii care s-au pervertit vazand ca mai usor se poate trai cu o guvernare corupta decat cu una care te pune la munca. In Romania nu mai vorbim de persoane corupte ci de sistem corupt generalizat (darea de mita,extorcarea,nepotismul,frauda,furtul) cu consecinta inevitabila : saracie generalizata.Partidele au devenit pepiniere de corupti si puscariabili.Regretabil este faptul ca nu vrem sa ne schimbam.

admirator
7 ianuarie 2014
@Hanibal

ei nu vor sa se schimbe!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2102 secunde