AEP Constanța recrutează 1.200 operatori de calculator în secțiile de votare

299
AEP Constanța recrutează 1.200 operatori de calculator în secțiile de votare - aepcautaoperatoricalculatoare-1448381988.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a început campania de recrutare a operatorilor de calculator ai secțiilor de votare în toate județele din țară. Drept urmare, reprezentanții Prefecturii Constanța așteaptă propunerile transmise de șefii administrațiilor publice din județul Constanța.

"Pe 9 noiembrie, am transmis către primării un email de informare cu privire la selecția operatorilor de calculator în secțiile de votare. Doar 16 primării au răspuns. În total, avem nevoie de 1.200 de persoane în tot județul, motiv pentru care rog reprezentanții administrațiilor publice să transmită datele necesare", a spus reprezentantul AEP Constanța, Marius Cojocaru.

Mai mult, prefectul județului Constanța, Ion Constantin, a făcut și el apel la primarii din județ și, de comun acord, s-a stabilit data de 27 noiembrie 2015 până la care pot fi transmise solicitările făcute de AEP.

Persoanele interesate să devină operatori de calculator se pot adresa în acest sens birourilor județene ale AEP.

v v v

Reprezentanții AEP precizează că activitatea de operator de calculator este remunerată sub formă de indemnizație stabilită prin Hotărâre a Guvernului. Persoanele care doresc să participe la selecție trebuie să aibă cetățenia română și domiciliul în România, să cunoască limba română, scris și vorbit, să aibă minimum 18 ani împliniți, să aibă capacitate deplină de exercițiu, să fi absolvit învățământul general obligatoriu și să aibă cunoștințe de bază în tehnologia informației.

Mai multe informații privind modalitatea de selectare și desemnare a operatorilor de calculator și formalitățile de înscriere la sesiunea de examinare practică a competențelor se regăsesc pe site-ul AEP.

Recrutarea se face în baza normelor metodologice privind funcționarea sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, selecția și desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, aprobate prin Hotărârea AEP nr. 9 din 28 octombrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7128 secunde