În opinia primarului Cristian Cîrjaliu:

Concurs "Agigea a devenit groapa de gunoi a județului!"

337

Articole de la același autor

Aleșii locali vor dezbate azi, în cadrul unei ședințe extraordinare, un proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor și completărilor aduse unei hotărâri de Consiliu Local din 2006, care se referă la "normele și regimul contravențiilor privind gospodărirea, păstrarea ordinii și liniștii publice, comerț și transport în Agigea".
Potrivit explicațiilor primarului social-democrat Cristian Cîrjaliu, agenții economici, căci pe ei îi vizea-ză acest proiect, "sunt cei care încalcă cel mai frecvent normele de conviețuire, prin faptul că nu păstrează curățenia".
De altfel, în expunerea de motive a proiectului care are drept obiectiv mărirea contravențiilor, se specifică clar faptul că "au fost sesizate fapte noi ce pot fi încadrate în categoria contravențiilor, îndeosebi în ceea ce privește protecția mediului, salubrizarea și ordinea publică", dar și, totodată, că "sancțiunile ce se pot aplica s-au considerat ca fiind neîndestulătoare și nedescurajatoare pentru contra-venienți".
Tocmai de aceea, inițiatorul proiectului, primarul Cristian Cîrjaliu, propune ca amenzile pentru agenții economici să ajungă până la suma de 2.500 lei.
De altfel, el a menționat, pe un ton destul de pesimist că "din păcate, Agigea a devenit groapa de gunoi a județului". "Noi facem curățenie pe-o parte, alții aruncă pe altă parte", a completat social-democratul.
Pe lângă acest proiect de ho-tărâre, ordinea de zi a ședinței de astăzi mai cuprinde 16 proiecte. Dintre acestea, primarul le-a amintit ca fiind importante pe cele vizând trecerea din domeniul privat, în domeniul public al comunei Agigea, a unor imobile pentru "cauză de utilitate publică", precum și a unui imobil cu destinația "stație de epurare în satul Lazu". În ceea ce privește imobilele care vor servi cauzelor de utilitate publică, ele sunt incluse în programul de investiții pentru anul 2009 și prevăd construirea a trei grădinițe (două în Agigea și una în Lazu), o casă de cultură, un teren de sport și o piață agro-alimentară.
Ședința de azi, prima din această lună, este una extraordinară dat fiind faptul că, în conformitate cu explicațiile gospodarului șef al comunei, "se așteaptă bugetul local, buget care va fi aprobat într-o ședință ordinară". "Așteptăm comunicarea sumelor defalcate de la Trezorerie, practic așteptăm bugetul, dar acesta nu poate fi aprobat decât într-o ședință ordinară, ori dacă am fi susținut acum una de acest gen, n-am fi putut aproba bugetul în viitoarea ședință.
De aceea ne reunim acum într-o ședință extraordinară", a conchis Cîrjaliu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7429 secunde