Alături de arhitecți, pentru salvarea zonei Peninsulare

453
2
Dinu Gheorghe, candidat al Partidului Poporului Dan Diaconescu la Primăria Constanța, a avut o întrevedere cu arhitecții constănțeni, prilej cu care a aflat că aceștia nu sunt de acord cu planurile autorității locale privind zona istorică a Constanței propuse în PUZ-ul Peninsulei.

"Arhitecții fac apel către toate forurile de decizie să nu permită alterarea centrului vechi. Conform planurilor propuse de administrația Mazăre, zona ar urma să fie înconjurată de clădiri de până la 25 de nivele la baza falezei dinspre plaja Modern și portul Tomis, zgârie nori până la 30 de nivele în puncte strategice. În prevederile de dezvoltare urbană, trebuie să prevaleze interesul public, respectarea și protejarea patrimoniului și valorificarea identității locale", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dinu Gheorghe.

Candidatul PP-DD la Primăria Constanța spune că soluții pentru dezvoltarea centrului urban există, dezvăluind, pentru moment, și câteva dintre ele: extinderea zonei Faleză Nord prin îndiguiri în mare, construibile în regim înalt, având ca model orașele port occidentale și preluarea platformei portului comercial vechi în administrarea primăriei, extinderea funcțiunilor urbane pe acest teritoriu etc.

"Susțin punctul de vedere al arhitecților, care solicită instituțiilor cu rol de decizie să ia toate măsurile legale necesare pentru a preveni alterarea siluetei și specificului zonei istorice a Peninsulei, care este o zonă protejată sit urban și sit arheologic, cuprinzând cea mai mare parte a monumentelor istorice. Împreună, putem reda Peninsulei farmecul de odinioară", a mai spus Dinu Gheorghe. 

Comentează știrea

votat palaz
22 mai 2012
proiecte furate

Dinu Gheorghe nu este decat un individ in lipsa cronica de inspiratie, care s- agandit sa candideze la primarie si FURA PROGRAMUL ELECTORAL AL LUI CLAUDIU PALAZ!!!!!!! RUSINE!!!

chiru
22 mai 2012
jos mazare

ca de obicei mazare vinde pamantul ca si cum ar fii a lu' masa...cultura de taran obosit. mai este putin si chiru va alunga ,,ciuma" existenta din primarie. votat gigi chiru!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.343 secunde