ALDE, scutul lui Tăriceanu în jurul infractorilor

561
2
ALDE, scutul lui Tăriceanu în jurul infractorilor - 1-1476874600.jpg

Articole de la același autor



Gruparea lui Tăriceanu a prins o nișă perfectă pe scena politică românească. În timp ce unele partide caută să atragă tineri, altele intelectuali, oameni de afaceri sau agriculturi, ALDE se axează pe infractorii și inculpații care își caută protecție și imunitate în politică. Cu puțină imaginație, logo-ul poate fi construit foarte ușor și destul de convingător. "Ai fost trimis în judecată pentru corupție? DNA te-a luat noaptea din pat? Acum poți fura liniștit. ALDE veghează pentru tine!" O formațiune născută dintr-o dizidență liberală și crescută într-un imens dispreț față de cetățeni și Justiție, a ajuns astăzi să ceară Parlamentului să facă scut în jurul infractorilor. Mesajul și atitudinea lui Călin Popescu Tăriceanu au fost, în ultimii ani, fățișe anti-Justiție, aruncând colacul de salvare tuturor parlamentarilor cercetați de procurori. 


Această direcție urâtă luată de ALDE nu putea rămâne nesancționată de o mică parte a membrilor de partid care, probabil, au nimerit acolo din greșeală sau cu alte așteptări. Este clar că această Alianță a Liberalilor Democrați nu are nicio legătură cu vreo doctrină politică, fiind mai degrabă creată pentru a epura toate deșeurile penale ejectate de PSD și PNL. Poate nu dă bine la TV dar cu certitudine încrengătura odioasă este profitabilă și reciproc avantajoasă. Este ținută în viață și recompensată generos de un PSD care, de voie, de nevoie, a trebuit la un moment dat să mai arunce pe unul, pe altul peste bord, iar Tăriceanu i-a prins pe toți și îi protejează ca pe proprii copii. Astfel, fostul premier liberal și-a asumat cu mândrie rolul de cerber al pușcăriabililor, susținut cu toate mijloacele și posibilitățile de Dragnea. Bineînțeles, cei doi au legat un parteneriat puternic, consolidat cu fiecare șut în fund aplicat procurorilor în misiunea sa evanghelică de a izbăvii toți nelegiuiții de sub cupola Parlamentului.

Iar sloganul electoral ales pentru aceste alegeri este genial: "ALDE, îți redăm demnitatea!" Demnitatea de a putea fura, ucide, înșela fără să răspunzi în fața legilor ca toți ceilalți români. Demnitatea de a batjocori Constituția și legile țării după bunul plac pentru gașca lor de politicieni-infractori. Demnitatea de a fi mai presus de orice cetățean al acestei țări.
 

Acești indivizi vor veni peste câteva zile să vă vorbească despre România, despre programe și proiecte, făgăduindu-vă că vă vor reprezenta cu onestitate și profesionalism în schimbul votului din 11 decembrie. Sunt curios dacă îi și veți crede. Eu pun pariu că da!



Comentează știrea

NELU
20 octombrie 2016
LA SUBIECT

Felicitari pentru reporter. Felicitari redactiei. Un articol obiectiv, care spune lucrurilor pe nume. Am ajuns saraci datorita acestor hoti si a sustinatorilor lor. Aceasta atitudine prin ea insasi impune destituirea lui Tariceanu. Cand o sa avem curajul sa luam atitudine in fata hotilor, indiferent de culoarea politica, atunci o sa ne fie mai bine.

Peda Gogu
20 octombrie 2016
Bravo !

Felicitări pentru articol , domnule Cosmin Zaporojan, tine-o tot așa !

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Octombrie 2016
Stire din Politică-Administrație : "Bătrânii" au plecat acasă
Pagina a fost generata in 0.41 secunde