Alegătorii din colegiul 2 la Senat au de ales între proiecte ecologice și pomeni pesediste

557

Articole de la același autor

Colegiul cu numărul 2 de la Senat este, din punct de vedere al numărului de lo-calități pe care le cuprinde (36!!), cel mai mare din județ. El a atras, în cursa alegerilor parlamentare, atât politicieni cu notorietate, cât și nume mai puțin cunoscute de electoratul constănțean. Pentru mandatul de senator și-au depus candidatura social-democratul Nicolae Moga, actual consilier local, senatorul PD-L Dorel Onaca, liberalul Ovidiu Cupșa, fost consilier județean, Valentin Vrabie (PRM), Marian Stelian Pană (PNG-CD) și Ildiko Benedek (UDMR).
Din acest colegiu fac parte, alături de orașe ca Cernavodă, Mangalia și Murfatlar, comunități rurale extrem de sărace, așa cum sunt Dobromir, Deleni și Lipnița.

Moga nu e în concordanță cu "pomenile" pesediste
"Am constatat cu tristețe că oamenii din mediul rural așteaptă pomeni…", a ținut să menționeze social-democratul Nicolae Moga, ca o concluzie la deplasările efectuate în județ, în localitățile incluse în colegiul său, în perioada de precampanie. Declarația sa vine oarecum în contradicție cu politica pesedistă de la malul mării, cunoscut fiind faptul că administrația publică locală a dat tonul pomenilor sub formă de pachete cu pungi de zahăr, sticle de ulei și pui.
În ceea ce privește proiectele incluse în programul său de campanie, Nicolae Moga a precizat necesitatea creării a cât mai multor locuri de muncă, în special în comunitățile sărace. Făcând referire și la mediul rural, dar și la cel urban, pesedistul a subliniat paradoxul pe care l-a remarcat în Cernavodă, respectiv faptul că în cadrul Centralei nucleare din localitate muncesc foarte puțini localnici.

Sprijin liberal pentru ajutorul la încălzire
Fostul consilier județean liberal, Ovidiu Cupșa, a declarat că s-a decis să candideze pe colegiul cu numărul 2 la Senat pentru că, în calitate de membru al Biroului Permanent Județean al PNL, responsabil de această zonă, s-a confruntat cu problemele oamenilor și că, prin urmare, cunoaște specificul ei. El a ținut să menționeze că, în programul său de campanie, a inclus proiecte referitoare la infrastructură. Cupșa susține însă că "punctul forte constă în continuarea actualului proiect de guvernare: creșterea pensiilor, a salariului mediu, a investițiilor, menținerea cotei unice de impozitare".
Cât privește proiectele personale, Cupșa a inițiat, "acțiunea de strângere de semnături pentru un proiect de lege care vizează dublarea sprijinului pentru ajutorul la încălzire și, de asemenea, creșterea plafonului pe venituri pe membru de familie de la 615 lei la 1000 de lei".

Onaca susține "dezvoltarea pe orizontală"
Reluând parcă o bună parte dintre proiectele promovate în timpul campaniei pentru alegerile locale, Dorel Onaca, aspirant, și el, la un mandat de senator pe colegiul 2 a menționat că, "pe lângă dezvoltarea infrastructurii, valorificarea potențialului turistic al zonei este foarte importantă". Conform declarațiilor democrat-liberalului, "dezvoltarea pe orizontală, prin crearea de noi locuri de muncă, implică atât mediul rural, cât și mediul urban".
Totodată, el a amintit "amenajarea de porturi turistice la Dunăre și des-chiderea, cât mai rapid cu putință, a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă".

Candidatul PRM promovează… fauna acvatică
Biolog de profesie, în vârstă de 63 de ani, mai puțin cunoscutul Valentin Vrabie, candidatul PRM pe colegiul 2 la Senat, susține că unul dintre punctele cele mai importante incluse în programul său de campanie se referă la "implementarea unor măsuri mai serioase în ceea ce privește protecția faunei acvatice". Vrabie a ținut să menționeze că poluarea este o problemă pentru unii dintre alegătorii din colegiul 2 și că "se impun modificări urgente în domeniul ecologiei". El va propune inițierea unor pachete de legi în acest sens.

Penegistul mizează pe… bisturiu
Marian Stelian Pană, aspirantul PNG-CD la un mandat de senator pe același colegiu 2, a declarat că se bazează, în această campanie, pe notorietatea dobândită în calitate de medic chirurg în Mangalia: "Mai mult de un sfert din populația orașului a trecut prin bisturiul meu!", a precizat el. În opinia lui Pană, cele mai grave neajunsuri de care se izbesc, zilnic, electorii din localitățile cuprinse în colegiul său sunt pro-blemele de infrastructură, și s-a referit aici la drumuri, dar și, de asemenea, în mediul rural, "sacrificarea pădurilor, defrișările făcute și neregulile ecologice care au decurs de aici".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9024 secunde