ALEGERI PARLAMENTARE 2016 / ȘTAMPILE ARUNCATE ÎN FOC! Probleme în secțiile de votare, încă de la primele ore

159
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 / ȘTAMPILE ARUNCATE ÎN FOC! Probleme în secțiile de votare, încă de la primele ore - dsc0927-1481444880.jpg
Peste 18,2 milioane de alegători români cu domiciliul sau reședința în țară sunt așteptați, duminică până la ora 21:00 să își aleagă reprezentanții din Senat și din Camera Deputaților pentru următorii patru ani. Încă de la primele ore ale dimineții au fost înregistrate o serie de incidente la secțiile de vot.




Citește și Alegeri parlamentare 2016 / Prezența la urne, la Constanța

În județul Buzău, PSD a cerut Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 10 renumărarea tuturor buletinelor de vot transmise către cele 427 de secții după ce, în Prefectura Buzău, ar fi fost descoperite peste 700 de buletine netransmise secțiilor de votare din teritoriu, în timp ce prefectul Aurelia Mitrea spune că "acuzațiile sunt nefondate", iar toate buletinele de vot au fost predate cu proces verbal.

"Există suspiciuni de deficiențe majore în organizarea alegerilor, mai multe secții de votare nu au numărul necesar de buletine de vot, după ce s-au descoperit peste 700 de buletine de vot în Prefectură", a declarat președintele organizației județene a PSD Buzău, Marcel Ciolacu, la ieșirea de la urne.

Tot în Buzău, Poliția face verificări după ce într-o secție de votare din localitatea Poșta Câlnău cele cinci ștampile cu mențiunea "VOTAT" au fost aruncate pe foc de către membrii comisiei, care au vrut să facă curat. Procesul de vot nu este însă afectat, fiind luate ștampile de la alte secții.

"Se face o anchetă a Poliției, se discută cu procurorul, ne-au comunicat că au aruncat ștampilele pe foc cu ambalajele de la buletinele de vot, au vrut să facă curat și odată cu aceste ambalaje au fost aruncate și cele cinci ștampile. E plauzibilă explicația lor, vom vedea ce s-a întâmplat acolo, există camere de luat vederi, iar Poliția va vedea exact ce s-a întâmplat. Procesul de vot nu a fost afectat pentru că am luat câte o ștampilă de la celelalte secții de votare", a declarat președintele BEJ Buzău, Aurel Pușcă.

UPDATE: USR Bacău a reclamat duminică dimineața, la Biroul Electoral Județean, că reprezentanților formațiunii politice nu li s-a permis accesul în Birourile secțiilor de votare "în mai multe localități rurale".

Locțiitorul președintelui BEJ Giurgiu, judecător Mirela Zina Udrea, a declarat că în județul Giurgiu au existat două situații în care lista cu înlocuitorii reprezentanților unor partide politice în biroul secției de votare nu ajunsese în secțiile de votare, iar BEJ a transmis aceste liste prin mail sau fax.

Probleme au fost și în Hunedoara, unde, două ștampile de control ale secțiilor de votare au fost confecționate duminică dimineața, după ce una dintre ele a fost aruncată, din greșeală, în foc, iar cealaltă a fost pierdută, însă procesul electoral nu a fost afectat și a început la timp, a informat Biroul Electoral Județean (BEJ) Hunedoara.


sursa: romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6624 secunde