Alegerile comasate ar putea avea loc în noiembrie 2012

360
Premierul Emil Boc spune că alegerile locale și parlamentare comasate ar putea avea loc în noiembrie 2012, respingând acuzele USL că PDL vrea ca scrutinul să aibă loc în 2013.

"Trebuie să se știe că mandatul primarului nu e în Constituție, mandatul Parlamentului da. În condițiile acestea, nu există un impediment constituțional pentru a avea alegeri locale odată cu cele parlamentare în luna noiembrie. În noiembrie, pentru că, potrivit Constituției, în articolul 63, se spune că Parlamentul nou ales se întrunește la convocarea președintelui României în cel mult 20 de zile de la alegeri. Deci, alegerile parlamentare pot avea loc cel mai devreme cu 20 de zile înainte de data expirării mandatului actualului Parlament, care este 11 decembrie. Deci, atunci pot avea loc alegerile parlamentare, când pot fi duse și cele locale", a explicat Boc.

Premierul a mai spus că, dacă s-ar lua în calcul numărul de aleși locali și posibila lor putere de convingere, USL ar fi avantajat, pentru că are mai mulți primari și șefi de CJ decât PDL.

"Am auzit de la Ponta și Antonescu că această propunere ar avantaja PDL. Păi dacă ne uităm din perspectiva asta, e avantajat USL, pentru că ei au cei mai mulți primari în România. Ei au și cei mai mulți președinți de consilii județene, deci, din punctul acesta de vedere, nu este un avantaj pentru noi. Ideea de a avea alegeri o singură dată și de a avea o coerență electorală face să fie binevenită o asemenea propunere. Am văzut că primele reacții ale PNL și PSD au fost «în principiu, da». Mazăre pe la Constanța și alți câțiva lideri PSD și PNL au spus «de principiu, da». După care au spus «stai puțin domnule, cum să fim noi de acord cu propunerea Puterii?». Tot ce vine de la Putere trebuie să fie «nu» - asta este optica, din nefericire, a actualei Opoziții. Pentru că, iată, a venit la vreo săptămână reacția aceasta oficială a celor doi lideri, după ce o săptămână unii erau cu «da», alții erau cu «ba»", a conchis premierul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7329 secunde