Alegerile europarlamentare, în vizorul Autorității Electorale Permanente

286
Alegerile europarlamentare, în vizorul Autorității Electorale Permanente - alegeriparlamentuleuropean-1548353663.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat, ieri, un proiect de hotărâre privind stabilirea modelului listei susținătorilor pentru candidații la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai. Potrivit documentului, regulile vor fi aceleași ca cele de la alegerile europarlamentare din anul 2014. 


"Pentru a fi înregistrate la Biroul Electoral Central, listele de candidați propuse de partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice sau alianțele electorale trebuie însoțite de o listă cuprinzând cel puțin 200.000 de susținători, în timp ce candidaturile independente trebuie însoțite de o listă cuprinzând cel puțin 100.000 de susținători. În finalul listei, persoana care a întocmit-o este obligată să facă o declarație pe propria răspundere, prin care să ateste veridicitatea semnăturilor susținătorilor. Nu în ultimul rând, dispozițiile art. 66 alin. (1) din același act normativ stabilesc că modelul listei susținătorilor este stabilit de Guvern, prin hotărâre, în cel mult cinci zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii pentru stabilirea zilei de referință", se arată în proiectul de hotărâre al Guvernului privind aprobarea modelului listei de susținători care va fi folosit la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. 


Modelul listei susținătorilor și cel al declarației pe propria răspundere sunt stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit proiectului de hotărâre al Guvernului publicat pe site-ul AEP, la stabilirea modelului listei susținătorilor a fost avut în vedere faptul că, pentru o corectă identificare și individualizare a susținătorilor, respectiv pentru verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege de către Biroul Electoral Central, sunt suficiente următoarele date cu caracter personal:

numele și prenumele, domiciliul, data nașterii, denumirea, seria și numărul actului de identitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5221 secunde