"Alegerile în PNL ar trebui să se facă uninominal"

185
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, că alegerile în congresul PNL ar trebui să se facă în mod uninominal pentru funcțiile de conducere, deoarece listele prevăzute în actualul Statut nu dau posibilitatea afirmării unor "voci cu rezonanță".

Tăriceanu a fost întrebat dacă susține ideea eliminării sistemului de alegere pe listă la Congresul PNL, în favoarea celui uninominal.

"Acest sistem de alegere pe liste este un sistem care din păcate nu dă posibilitatea multor lideri din PNL să se exprime, să ajungă să fie voci care să aibă rezonanță și în partid și în public, și dacă vrem să facem o modificare de statut, una democratică care să permită selectarea unor lideri noi, fără îndoială acest lucru trebuie să se facă pe baza unui statut unde alegerea structurilor de conducere se face prin vot uninominal", a susținut Tăriceanu.

El a fost întrebat dacă intenționează să-și depună candidatura pentru șefia PNL sau altă funcție de conducere, însă a evitat să răspundă, potrivit Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Tăriceanu nu va rupe partidul niciodată"
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Susțin excluderea lui Cherecheș"
Pagina a fost generata in 0.8007 secunde