Alegerile locale ar putea avea loc pe 10 iunie

315
Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a anunțat, ieri, că în ședința Coaliției a fost avansată data de 10 iunie pentru alegerile locale și că urmează discuții cu partidele, inclusiv cu cele din opoziție.
"Am fost informat de către președintele partidului că în coaliție s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe 10 iunie și urmează ca în câteva zile, după consultări cu partidele, actele normative necesare pentru declanșarea procesului electoral local să fie emise de Guvern", a afirmat Voinescu.
Întrebat dacă vor fi consultate și partidele din opoziție, Voinescu a precizat că "e normal, e firesc" să fie consultată opoziția în legătură cu data alegerilor.
"Data e deocamdată de principiu stabilită, urmează ca în următoa-rele zile, fiind consultări între parti-de, să se stabilească. Vedeți, avem restrângeri de calendar, cu o săptă-mână înainte avem o sărbătoare religioasă extrem de importantă, care aduce și zi liberă. Va trebui să ținem cont de toate acestea și cel mai probabil data alegerilor va fi 10 iunie", a explicat Sever Voinescu, întrebat dacă primul-ministru este de acord cu această dată a alegerilor locale.
El a mai spus că reprezentanții Coaliției se vor exprima foarte curând în legătură cu data ale-gerilor locale, deoarece în maximum două săptămâni trebuie emise actele de către Guvern.
Urmare a ultimelor modificări legislative, în acest an primarii vor fi aleși într-un tur de scrutin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4278 secunde