Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă ordinară. 18 proiecte pe ordinea de zi

716
Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă ordinară. 18 proiecte pe ordinea de zi - fondsedintacjc-1624034139.jpg
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a convocat CJC în şedinţă ordinară pentru data de 23 iunie, ora 13:00. Pe ordinea de zi se află 18 proiecte care vor fi analizate şi dezbătute pe larg de consilierii judeţeni, apoi vor fi votate de către aceştia.

Câteva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi se referă la aprobarea bugetelor pentru unele instituţii din judeţ. Unul dintre acestea este proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții al Județului Constanța, pe anul 2021.

Astfel, s-au stabilit venituri totale în valoare de 459.409.878 lei şi cheltuieli totale în valoare de 510.979.520 lei. Deficitul de 51.569.642 lei se finanţează din excedentele anilor precedenţi.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța va avea stabilit bugetul în urma şedinţei. La fel se va întâmpla şi cu rectificarea bugetului și a listei de investiții, pe anul 2021, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, acesta reprezentând un alt proiect aflat pe ordinea de zi.

Consilierii judeţeni vor analiza printr-un proiect aflat pe ordinea de zi aprobarea Situațiilor financiare anuale încheiate la 31.12.2020 ale Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (în reorganizare judiciară, in judicial reorganisation, en redressement).

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei vizează aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Mihai Viteazu pentru efectuarea demersurilor necesare privind transmiterea unor bunuri imobile din domeniul public al UAT Comuna Mihai Viteazu în domeniul public al UAT Județul Constanța în vederea punerii la dispoziția proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu”, cod SMIS 121195.

În Dobrogea, la fel ca în toată ţara, egalitatea între femei şi bărbaţi este un subiect sensibil de cele mai multe ori şi astfel această problemă trebuie să fie rezolvată.

Drept urmare, se va propune aprobarea protocolului de colaborare între UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei Constanța”.

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi este cel care privește aprobarea modificării componenței Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Constanța.

Comisia ar urma să fie compusă din Iolanda Victoriţa Dinu, medic primar şi medic de familie, Mirela Belciug, medic specialist şi medic de familie, Titiana Pară, reprezentant ONG, Marcela Paraschivescu, psiholog, şi Violeta Anton, asistent social.

La punctul 18 pe ordinea de zi se află de asemenea un proiect important. Acesta priveşte completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.104/21.04.2021 privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la transmiterea imobilului (teren+construcţii) situat în strada Viilor nr.1, municipiul Constanţa, judeţ Constanţa, din domeniul public al Statului Român şi administrarea Ministerului Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa în domeniul public al Judeţului Constanţa, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.41 secunde