Aleșii locali de azi, parlamentarii constănțeni de mâine

1080

Articole de la același autor

Printre noii parlamentari de Constanța se numără și consilieri locali și județeni care vor fi nevoiți să renunțe, se pare, la mandatele deținute în forurile de decizie ale administrației publice locale, în favoarea celor de deputați, respectiv de senatori.
Este cazul democrat-liberalului Mircea Banias, actual consilier local, al liberalului Mihai Lupu, în prezent consilier județean, dar și a social-democraților Cristina Dumitrache, Antonella Marinescu și Nicolae Moga, actual consilier județean, respectiv consilieri locali. Aleșii locali vor fi înlocuiți, în eventualitatea în care se vor pronunța pentru fotoliile de demnitari, de primii supleanți care figurează pe listele partidelor din care provin.

Banias, înlocuit de Nicolae Șandru
În acest sens, senatorul PD-L Mircea Banias a menționat că, în ceea ce privește mandatul său de consilier local, acesta va fi preluat de primul democrat-liberal de pe lista de supleanți, și anume Nicolae Șandru. Acesta din urmă este secretar executiv în Biroul Permanent Municipal al PD-L și, potrivit lui Banias, "pedist vechi". În același timp, liderul Organizației Județene a PD-L a menționat că Șandru s-a arătat "foarte încântat de preluarea mandatului de ales local". Nu în ultimul rând, pedelistul a mai precizat: "Evident că voi renunța la Consiliul Local în favoarea Senatului. Iar asta se va întâmpla imediat după preluarea mandatului de parlamentar. Legea îmi permite ca, în termen de 30 de zile de la preluarea mandatului de senator, să anunț CL cu privire la mandatul meu de ales local, mai exact la faptul că renunț la el", a mai declarat el.

Silaghi pe lista de supleanți a liberalilor
În aceeași situație este și liberalul Mihai Lupu, actual consilier județean, creditat de electorat pentru un mandat de deputat pe Colegiul 2. Referitor la mandatul pe care Lupu îl deține în Consiliul Județean Constanța, președintele Organizației Județene a PNL, deputatul George Dragomir, a explicat că acesta va fi preluat de primul supleant și anume de liberalul Eugen Silaghi.
Și pesediștii Cristina Dumitrache, Antonella Marinescu și Nicolae Moga, prima fiind consilier județean, iar ceilalți consilieri locali, vor fi înlocuiți de alți pesediști. Numele acestora nu se cunosc însă pentru că, liderii PSD se vor întâlni să se decidă asupra celor care vor prelua mandatele de consilier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8217 secunde