Alexandru Mihai Lăzescu este noul președinte-director general al SRTv, iar Demeter Andras Istvan al SRR

382
Plenul reunit al Parlamentului l-a validat, ieri seară, pe Alexandru Mihai Lăzescu în funcția de președinte-director general al SRTv. Potrivit Agerpres, în favoarea lui Lăzescu s-au pronunțat 238 de parlamentari, în condițiile în care opoziția a părăsit sala. Protestul opoziției a survenit după ce s-a decis ca votul pentru desemnarea celor doi președinți ai SRR și SRTv să se facă separat.
În aceste condiții, Lăzescu a fost validat cu unanimitate de voturi. Anterior, Alexandru Mihai Lăzescu fusese propus de noul Consiliu de Administrație (CA) al SRTv pentru funcția de președinte-director general.
În schimb, Ovidiu Miculescu, propus de CA al SRR pentru funcția de președinte al instituției, a fost invalidat de plenul reunit al Parlamentului. În favoarea lui Ovidiu Miculescu au fost exprimate trei voturi, iar împotriva sa 237 de voturi, în timp ce un vot a fost anulat, susține Agerpres.
La vot au fost prezenți 241 de parlamentari, iar votul a fost secret, cu bile.
Spre seară, parlamentarii arcului guvernamental l-au validat cu majoritate de voturi pe Demeter Andras Istvan pentru funcția de președinte-director general al SRR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2562 secunde