Alfred Simonis: Moțiunea de cenzură nu va fi dezbătută în Parlament înainte de o hotărâre a CCR

172
Alfred Simonis: Moțiunea de cenzură nu va fi dezbătută în Parlament înainte de o hotărâre a CCR - 1-1598981733.jpg
Consiliul Politic Național al PSD a decis ca moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orba să nu mai fie dezbătută în Parlament înainte de o decizie a Curții Constituționale, a anunțat liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, potrivit Digi24.


"Decizia Consiliului Politic Național a fost aceea de a nu mai dezbate această moțiune înainte de o decizie a Curții Constituționale pentru că, știți foarte bine, a fost depusă în sesiune extraordinară și trecerea ei, dezbaterea ei în sesiune ordinară ar putea să aibă elemente de neconstituționalitate. Prin urmare, nu se mai dezbate în perioada următoare până la o decizie a Curții Constituționale moțiunea de cenzură", a spus Simonis, după ședința conducerii PSD, potrivit Agerpres.


El a adăugat că, în acest moment, este prea devreme ca PSD să aibă în vedere inițierea unei alte moțiuni de cenzură.


"Suntem la o zi distanță de confirmarea majorității pe care PNL cu USR, PMP și UDMR și cu alte grupuri parlamentare au demonstrat-o în Parlamentul României. Cred că e prea devreme să discutăm în acest moment de o altă moțiune de cenzură", a spus el.


Liderul deputaților PSD a mai spus că în ședință nu s-a discutat foarte mult despre moțiunea de cenzură.


"Nu s-a discutat foarte mult. Este un mecanism care pune la încercare fiecare partid de opoziție de fiecare dată. Discutam la o emisiune televizată cu doamna Turcan care întreba cumva cine plătește pentru eșecul acestei moțiuni de cenzură. Și eu am spus doamnei Turcan că dânsa, în calitate de lider de grup, a avut 10 moțiuni de cenzură depuse și respinse, nu fără cvorum, respinse la vot. Cine a plătit? A ajuns vicepremier doamna Turcan. Deci, până la urmă, este un instrument al opoziției, care încearcă să demită un guvern, se creează o majoritate sau nu și mergem mai departe. Nu trebuie să creăm o tragedie în urma aceste chestiuni. Tragedie e pentru România, dacă doriți, și pentru cei care ar fi așteptat ca aceste decizii să fie luate: de majorare de pensii, de alocații și multe alte decizii, locuri de muncă. Toate aceste lucruri erau importante să le facă un guvern capabil și eficient", a spus Simonis.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde