Concurs Alianța PNL - PSD a dat noul viceprimar al orașului Murfatlar

738

Articole de la același autor

Noua administrație locală din orașul Murfatlar a fost învestită, ieri, oficial. În ședința de constituire a consiliului local au fost validați cei 17 consilieri locali care au și depus jurământul și din rândul cărora a fost ales și viceprimarul. În urma votului, primarul pedelist George Cojocaru va face echipă cu viceprimarul liberal Ion Vlădoi, acesta din urmă propus de propriul partid și susținut și de PSD.
Agitație destul de mare, ieri, în fața sălii unde avea să se desfășoare prima ședință de consiliu local de la Murfatlar din acest mandat: membri și simpatizanți ai PD-L, PSD și PNL, dar și poliție cât cuprinde, în frunte cu însuși comandantul.
Ședința a fost publică, primarul și echipa sa de la PD-L alegând să anunțe chiar cu câteva zile înainte, prin afișe postate în localitate, data și locul de desfășurare, lucru care pe unii dintre adversarii politici i-a îngrijorat și i-a făcut să ceară o mână de ajutor la poliție.
Primarul nou ales, pedelistul George Cojocaru, a ales însă să îi invite pe toți cei interesați la ședință ca "să știe oamenii cum se alege viceprimarul. Că ei au impresia că primarul este cel care îl alege pe vice și nu știu, de fapt, că cei care îl aleg pe viceprimar sunt consilierii". De fapt, pe această temă părea că ar fi putut să se declanșeze eventual o mică dispută în consiliul local abia constituit. Consilierii PD-L și-au acceptat, însă, condiția de minoritari în consiliul local și au privit resemnați la alianța previzibilă PSD - PNL.

Vlădoi, viceprimar
Până mai ieri adversari de temut, liberalul Ion Vlădoi și social-democratul Nicolae Crivi-neanu s-au aliat de această dată pentru a-l susține pe primul dintre ei la fotoliul de viceprimar al orașului. Crivineanu, cel care
nici nu concepea, în campania electorală, să nu fie reales încă din primul tur, ieri nu mai părea interesat nici măcar de funcția de viceprimar. Și nu musai pentru el, dar pentru niciun alt membru. "PSD nu este interesat de postul de viceprimar", a spus Crivineanu când a venit rândul PSD-ului să facă propunerea.
Surprinzătoare a fost și decizia liberalului Vlădoi de a intra în cursa pentru fotoliul de viceprimar. Pe toată perioada campaniei, Vlădoi a susținut că dacă nu va ieși primar nici nu se gândește să accepte fotoliul secundar, lucru infirmat, însă, ieri.
Pentru fotoliul de viceprimar au candidat, în final, liberalul Ion Vlădoi, care și-a și adjudecat postul cu 11 voturi (5 de la liberali și 6 de la PSD) și pedelistul Nicolae Râpă, care s-a ales numai cu cele 6 voturi ale colegilor lui de partid.
"Alianța PSD - PNL a ieșit la iveală. Sper ca ea să fi funcționat doar acum, pentru desemnarea viceprimarului, iar pe viitor să reușim să trecem toate proiectele importante pentru comunitatea din Murfatlar", a declarat Cojocaru. Edilul pedelist s-a arătat și oarecum neîncrezător în ceea ce îl privește pe noul viceprimar. "E normal să fiu puțin lipsit de încredere pentru că întotdeauna el (n.n. Ion Vlădoi) a afirmat că nu se va alia cu PSD și că nu va accepta niciodată funcția de viceprimar", a conchis Cojocaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6669 secunde