Deputații juriști au recomandat neînceperea urmării penale în cazul Năstase

316
Deputații juriști, membri ai comisiei care cercetează cazul foștilor sau actualilor miniștri parlamentari aflați în vizorul DNA, au decis miercuri să recomande plenului Camerei Deputaților neînceperea urmăririi penale în dosarul deputatului PSD, fostul premier Adrian Năstase.
Decizia este diferită de cazul colegului de partid al lui Năstase, deputatul PSD Miron Mitrea. În dosarul acestuia, raportorii au evitat să dea un verdict și să facă o recomandare explicită plenului, deși invocau vicii de procedură și vorbeau, ca și în dosarul Năstase, despre ingerințe politice.
Plenul Camerei Deputaților va stabili săptămâna viitoare dacă avizează cererea de urmărire penală pentru deputații PSD Miron Mitrea și Adrian Năstase, urmare a solicitării DNA în acest sens, anunța marți secretarul Camerei, Ioan Munteanu, la finalul ședinței de Birou Permanent.
Pe fondul întârzierii rezolvării solicitării DNA, cauzată de o serie de dispute procedurale, dar și de campania electorală, care i-a ținut pe aleși în teritoriu, o serie de oficiali europeni, printre care și comisarul Ollie Rehn, s-au arătat îngrijorați de tergiversarea deciziei în Parlament. Și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că a fost întrebat de oficiali europeni de motivele acestor întârzieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7781 secunde