Alocațiile copiilor, la mâna președintelui Iohannis

669
Alocațiile copiilor, la mâna președintelui Iohannis - alocatii-1576701274.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de lege propus de PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost votat, ieri, în Camera Deputaților care este for decizional.


Au fost 179 de voturi "pentru", niciunul "împotrivă" și 29 de abțineri. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis și dacă acesta va da undă verde, va intra în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care se publică în Monitorul Oficial.
Potrivit procedurii, președintele poate admite, respinge sau trimite înapoi la reexaminare legea. 


Pe de altă parte, dacă legea va fi promulgată, cuantumul alocației de stat pentru copii ar putea fi majorat  astfel: 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani; 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap. 


Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a spus, ieri, după ce Guvernul a adoptat proiectele privind bugetul de stat și bugetul asigurărilor de stat pe anul viitor că dublarea alocațiilor pentru copii va avea un impact bugetar de șase miliarde de lei și va duce deficitul la 4,1% din PIB. 


"Dacă legea privind dublarea alocațiilor va fi promulgată trebuie să găsim resurse să ne încadrăm în ținta de deficit bugetar de 3,59% din PIB anul următor, pentru că orice depășire a țintei înseamnă costuri mai mari pentru România și ocolirea țării de către investitorii străini", a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 


Reamintim că alocațiile copiilor s-au dublat și în februarie, la propunerea PNL, de la 84 de lei la 150 de lei, după ce parlamentarii au votat un amendament PNL în acest sens la Legea bugetului de stat.


Totodată, alocațiile pentru copiii de până la doi ani s-au majorat de la 200 la 300 de lei. Liberalii spuneau atunci că impactul bugetar va fi de 2,13 miliarde de lei, iar ca sursă de finanțare au indicat excedentul asigurărilor sociale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3329 secunde