Klaus Iohannis: "Îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi"

532
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, că își dorește ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin și a subliniat că este necesar un parteneriat real între administrația publică centrală și cea locală.


"Mesajele pe care le am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale, pe care le voi da și celorlalți primari. De exemplu, că îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administrația centrală, prin Guvern, și administrația locală, astfel încât toți românii să primească o șansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct. Capitala nu este un oraș bine pus la punct", a declarat șeful statului, înainte de ședința Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, la Digi24.


El a menționat că este foarte bine că a venit și premierul la această întâlnire, pentru că va exista un dialog foarte bun.
Întrebat dacă mai este adeptul descentralizării și regionalizării, așa cum era în urmă cu cinci ani, Klaus Iohannis a arătat că discuțiile pe această temă trebuie reluate.


"Da, sunt de părere că trebuie să reluăm discuțiile, dar probabil după alegerile parlamentare, că până atunci vom fi într-o continuă campanie electorală, dar după alegerile parlamentare chestiunile legate de descentralizare trebuie reluate. Sunt foarte multe domenii, foarte multe sectoare unde lucrurile s-au oprit la jumătate și acest fapt este contraproductiv. În acest fel nu ajutăm nici comunitățile locale care așteaptă decizii importante, dar nu ajutăm nici administrația centrală care de multe ori este pusă în situația să gestioneze domenii întregi care de fapt nu ar trebui să țină de administrația centrală", a argumentat președintele.


Întrebat dacă o asumare a răspunderii în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi ar fi potrivită, Iohannis a precizat că, dacă acest lucru nu se realizează de Legislativ, ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii.
"Părerea mea este că trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Știu că sunt diferite inițiative legislative în Parlament. Dacă ele nu se realizează în acest sens cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament", a mai spus președintele Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5406 secunde