Senatorul Vergil Chițac s-a reactivat! Își caută "umbrelă" pentru Primăria Constanța?

6368
Senatorul Vergil Chițac s-a reactivat! Își caută

Articole de la același autor

Rezultatele dezastruoase obținute de PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, dar și la cele prezidențiale de luna trecută le dau speranțe multora că PSD ar putea pierde în mod rușinos și la alegerile locale de anul viitor. Lucru care s-ar putea întâmpla și în Municipiul Constanța dacă ținem cont că, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale, PSD Constanța s-a situat pe locul al treilea, după PNL și USR, iar constănțenii nu sunt tocmai mulțumiți de ce a făcut până acum actuala administrație locală. 


În acest context, favorabil pentru unele, dezavantajos pentru altele, partidele au început să-și anunțe candidații pentru alegerile locale de anul viitor. În municipiul Constanța, PSD a anunțat deja că formațiunea politică de la malul mării va merge tot pe mâna lui Decebal Făgădău pentru Primăria Constanța. Destul de timid, luna trecută, și USR a anunțat că actualul deputat Stelian Ion este candidatul partidului la alegerile locale din 2020. La fel ca și în urmă cu trei ani, cu numai șase luni înainte de alegerile locale, liberalii constănțeni nu au încă un candidat oficial la Primăria Constanța. 


Din peisaj, nu lipsește nici senatorul Vergil Chițac, care a început să se încălzească pe margine. Adică, mai mult în mediul online, deoarece, public nu a mai fost văzut de mult timp. Nici măcar zilele trecute, atunci când s-a sărbătorit Ziua Națională a României. De conferințe de presă pe care, în mod normal, ar trebui să le organizeze frecvent pentru a da raportul celor care l-au ales în funcția de senator, nici nu poate fi vorba! 


Cum au fost păcăliți constănțenii 


Revenind la pretendenții pentru Primăria Constanța, din câte se pare și se aude prin Constanța, Vergil Chițac încă tânjește după funcția pierdută în urmă cu trei ani, în fața lui Decebal Făgădău. 


Motiv pentru care, așa cum spuneam, doar în mediul online, senatorul a început să critice frecvent actuala administrație publică din Constanța, fără a arăta și eventualele soluții de rezolvare a acestor probleme. 


Ca o paranteză, ținând cont de aceste demersuri, constănțenii nu trebuie să uite că, în 2016, Vergil Chițac a pierdut mandatul de primar, însă câștigase unul de consilier local. La care a renunțat fără nicio ezitare! De ce nu a rămas atunci să se lupte umăr la umăr cu actualul primar, să-i dea peste mână ori de câte ori are impresia că acesta greșește ceva sau să vină cu proiecte pentru ca locuitorii din Constanța să aibă o viață mai bună? Răspunsul pare să fie simplu! Țintea un loc mult mai liniștit, incomparabil cu cel care presupunea interacțiunea zilnică cu oamenii care au diverse probleme de rezolvat. 
Din ce reiese până acum, a fost mult mai bine să accepte un post de senator din partea PNL, deoarece nimic nu se poate compara cu un loc călduț în Parlamentul României. Un loc călduț și fără griji, deoarece, așa cum se poate trage concluzia, senatorul Vergil Chițac nu s-a făcut cu nimic remarcat din calitatea sa de parlamentar. 


Poate doar cu faptul că la alegerile parlamentare din 2016 a păcălit constănțenii care au votat lista PNL cu ajutorul căreia a ajuns senator, după care și-a dat demisia din partid, iar acum defilează ca independent. 


Pentru că asta este, în prezent, Vergil Chițac. Un senator independent ce se erijează în salvatorul constănțenilor atunci când se află în bula sa de pe Facebook, locul în care se simte cel mai confortabil. 


În altă ordine de idei, gurile rele mai spun că Vergil Chițac nu ar fi neapărat interesat de funcția de primar al Constanței, ci, mai degrabă, ar fi cu gândul la un alt mandat călduț de parlamentar. Însă, pentru toate aceste beneficii, ar trebui să joace personal, ci nu ca alții să muncească pentru el, așa cum a fost obișnuit la alegerile din 2016! 


Lucru care se pare că îl caută în momentul de față, deoarece sursele noastre spun că senatorul Vergil Chițac poartă negocieri pentru a candida la Primăria Constanța ca independent susținut de un partid cu potențial. 


De altfel, deputatul Stelian Ion, de la USR, prezentat ca și candidat în 2020 la Primăria Constanța, nu a exclus o asemenea variantă. Întrebat de "Cuget Liber" dacă este sigur că va rămâne candidatul USR la Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion a spus că este dispus să renunțe și să susțină pe altcineva dacă sondajele ce vor fi realizate, în perioada viitoare, vor arăta că "persoana respectivă" are mai multe șanse și stă mai bine în sondaje. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.141 secunde