Klaus Iohannis:

"Am decis să sesizez CCR cu privire la OUG referitoare la modificarea Codurilor Penale"

174
1

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că a sesizat CCR în legătură cu OUG privind modificarea Codurilor Penale. Printre altele, el a explicat că sesizarea vizează conflictul juridic de natură constituțională între Guvern, pe de o parte, și sistemul de justiție și Parlament, pe de altă parte. 


Potrivit Administrației Prezidențiale, în cererea transmisă CCR se arată că, prin adoptarea OUG de modificare a Codurilor penale, Guvernul și-a exercitat competența de a adopta acte normative cu putere de lege cu încălcarea cadrului constituțional privind delegarea legislativă. 


"La data de 31 ianuarie, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală (publicată în Monitorul Oficial nr. 92 din 1 februarie 2017). Solicităm Curții Constituționale să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională dintre Guvern, pe de o parte, și Parlament și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte, conflict născut ca urmare a deciziei Guvernului de a adopta Ordonanța de urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Apreciem că suntem în prezența unei situații juridice conflictuale a cărei naștere rezidă în mod direct în textul Constituției. Prin adoptarea acestei ordonanțe de urgență, Guvernul și-a exercitat competența de a adopta acte normative cu putere de lege cu încălcarea cadrului constituțional privind delegarea legislativă", se arată în motivele cererii.


Comentează știrea

rex
3 februarie 2017
Lichelism!

Ma speriasem, am crezut ca nazistul s-a decis sa dea casele furate si sa plateasca impozit pe banii obtinuti ilegal din chirii!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4625 secunde