"Am găsit un adevărat dezastru ecologic!" De ce tace Primăria Constanța?

3893
Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a făcut recent, o vizită în județul Constanța și a atras atenția că la groapa de gunoi din Portul Constanța a găsit un adevărat dezastru ecologic. Mai mult, colegii de partid ai secretarului de stat, în speță, liberalii de la malul mării, acuză Primăria Constanța că a girat această groapă de gunoi ilegală, motiv pentru care ar trebui să ia măsuri rapide de igienizare.

"Am fost în vizită la Constanța, pe teren. Din păcate am constatat grave deficiențe legate de modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și-au făcut datoria în ultimii ani. Chiar în Portul Constanța, cel mai mare din țară, am găsit un adevărat dezastru ecologic. Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcții și demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor. În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deșeuri de toate felurile: industriale, menajere și chiar periculoase. Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre", a spus, după vizita la Constanța, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

El a mai adăugat că, din păcate, nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanța.

"Personal am vizitat alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autoritățile de aici și sunt convins că mai sunt și altele similare. Toți cei cu responsabilități în domeniu trebuie să înțeleagă că punerea în aplicare a legislației de mediu este obligatorie și nenegociabilă. În ceea ce privește modul în care instituțiile noastre subordonate din Constanța au verificat respectarea legii, cred că se impune o analiză profundă", a mai completat Mircea Fechet.

"Primăria a girat groapa de gunoi"

Ulterior, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis că liberalii pe care îi conduce se implică în problemele constănțenilor și vin cu soluții.

"PNL Constanța se implică în problemele constănțenilor și vine cu soluții concrete. Am pornit împreună cu colegii din PNL Constanța o campanie de conștientizare pe tema gropii ilegale de gunoi. Ionuț Rusu, președintele COAL (Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali) Constanța a fost chiar la fața locului să le arate tuturor constănțenilor dimensiunea nepăsării. Am luat legătura cu ministrul Mediului și domnul Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, a fost la goapa de gunoi pentru a evalua dezastrul. Concluzia a fost clară. Vorbim de o bombă ecologică la malul mării, unde gunoaiele se descompun lent, fiind riscul să ajungă substanțe toxice în apa mării. Primăria care a girat această groapă de gunoi ilegală trebuie să ia măsuri rapide de igienizare. Riscăm să punem în pericol sănătatea constănțenilor și a turiștilor. Subiectul gropii de gunoi de la malul mării este un exemplu că implicarea colegilor mei, duce la acțiuni concrete. Nu ne vom opri aici. În Constanța sunt multe probleme de rezolvat!", a mai spus liderul liberalilor de la malul mării.

Rămâne de văzut ce urmări va avea această "descoperire" a secretarului de stat la Constanța. Însă, în contextul în care este un subiect "fierbinte" pentru cetățenii Constanței, surprinzător, reprezentanții administrației publice locale din Constanța nu au reacționat încă pe acest subiect! Cu toate că au fost acuzați că vina le aparține, cei de la Primăria Constanța nu au transmis niciun comunicat de presă referitor la această situație pentru a clarifica povestea dezastrului ecologic. Însă mai este timp pentru explicații!Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2733 secunde