Traian Băsescu:

"Am introdus niște reguli în interiorul UE foarte apropiate de cele ale FMI"

501
Președintele Traian Băsescu a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, delegația comună a Fondului Monetar Internațional, a Comisiei Europene și a Băncii Mondiale, prilej cu care șeful statului a subliniat că au fost introduse în interiorul UE reguli apropiate de cele ale FMI.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru întâlnire. Doar ce m-am întors de la Bruxelles (de la lucrările Consiliului European informal - n.r.), unde semnalele sunt pozitive. Am dus acordul nostru la sfârșit. Cel mai probabil imaginea UE și a zonei euro va fi upgradată de către investitori, având în vedere că am introdus niște reguli în interiorul UE care sunt foarte apropiate de regulile FMI", a spus Băsescu, în debutul întrevederii cu delegația FMI, CE și BM.

Șeful delegației FMI în România, Jeffrey Franks, a evidențiat faptul că prin angajamentul României de a aplica în interiorul UE reguli economice și mai stricte, țara noastră va reuși să trimită semnale pozitive în întreaga lume.

Președintele Traian Băsescu, a declarat, luni seară, după Summitul informal al UE, că s-a ajuns la un compromis acceptabil, în sensul că statele non-euro, dar semnatare ale Tratatului privind stabilitatea, coordonarea și convergența vor participa la Summiturile zonei euro ori de câte ori se discută probleme de interes general privind piața unică, competitivitatea sau modificări de politici strategice în zona euro.

Delegația Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale a început, miercurea trecută, la București, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România și se va afla în țara noastră până pe 6 februarie, având programate întâlniri cu autoritățile române, precum și cu reprezentanți ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor și societății civile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3307 secunde