Ambasadorul Canadei în România a vizitat Constanța

2236
Ambasadorul Canadei în România a vizitat Constanța - c6042005f728807ce3c771a1c42c462c.jpg
Reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, că instituția a primit vizita ambasadorului Canadei la București, Philippe Beaulne.
Deși întâlnirea a fost programată potrivit tuturor "uzanțelor diplomatice", așa cum a recunoscut viceprimarul Decebal Făgădău, delegația-gazdă a preferat să se gătească informal pentru eveniment, optând pentru o ținută relaxată, de week-end. Delegația (ne)oficială constănțeană a fost formată din viceprimarul Decebal Făgădău (la pulover), consilierul personal al primarului, Valentin Preda (la cămașă) și Liviu Tramudana, șef serviciu Relații Internaționale-Protocol (la geacă).
Făgădău a declarat că, încă de la început, i-a cerut scuze ambasadorului pentru ținuta informală, invocând necesitatea participării la o vizită în teren, la podul de la IPMC și pe un șantier.
De la întâlnirea matinală (10.30), a lipsit primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre. "Nu știu de ce nu a putut participa. Nu țin eu agenda primarului. Fiecare are atribuțiile sale. Noi trei am fost cei desemnați pentru a primi delegația ambasadorului", a explicat scurt Decebal Făgădău.
Viceprimarul a mai spus că vizita de curtoazie s-a transformat într-o vizită de lucru, ajungând la un moment dat să se propună chiar o înfrățire a orașului port Halifax cu municipiul Constanța pentru a facilita comerțul între cele două țări, dar și proiectele comune în domeniul economic, al infrastructurii și dezvoltării portului, urmând a se întreprinde demersurile necesare pentru concretizarea înfrățirii.
Ambasadorul a făcut o vizită de curtoazie și președintelui Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, Mihai Daraban, care s-a prezentat, ca de obicei și spre deosebire de oficialitățile de la Primărie, conform uzanțelor protocolare, la costum.
Daraban a declarat că ambasadorul a fost foarte interesat de evoluția investițiilor de la Cernavodă, exprimându-și optimismul că vor reveni canadienii aici, ceea ce va asigura atragerea investițiilor colaterale. De asemenea, potrivit lui Mihai Daraban, Excelența Sa a fost interesat și de potențialul de dezvoltare al Portului Constanța, de posibilitățile valorificării bazelor și platformelor portuare, urmând să intensifice legăturile cu partea românească și în această sferă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2425 secunde