Ambasadorul Turciei la București, Koray Ertaș, în vizită la UDTTMR

2598
2

Articole de la același autor

Reprezentanții UDTTMR au fost, ieri, în a treia zi de Kurban Bayram gazda noului ambasador al Republicii Turcia la București, Koray Ertaș. Aflat pentru prima dată în mijlocul comunității tătare, deoarece noul ambasador al Turciei la București și-a început mandatul în țara noastră la data de 1 octombrie, diplomatul turc a ținut să adreseze un mesaj tătarilor din România.


"În Turcia avem un dialog special cu tătarii, fiecare dintre ei au rude și în România. Tătarii sunt speciali, iar majoritatea au studii și ocupă funcții importante. În Turcia tătarii reprezintă o comunitate respectată. Ne bucură mult faptul că și în România comunitatea tătară are oameni valoroși și este o comunitate respectată. După cum bine știți Turcia și România sunt două țări prietene, aliate din punct de vedere militar și împreună suntem răspunzători de tot ce se întâmplă în zonă. Existența dumneavoastră pe aceste meleaguri ne sporește puterea și reprezentați în aceeași măsură garanția bunelor relații dintre România și Turcia. Noi împreună cu instituțiile statului român căutăm să vă creăm un cadru propice pentru bunăstarea dumneavoastră", a spus ambasadorul Koray Ertaș.


La rândul său, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a salutat prezența în mijlocul comunității tătare a diplomatului turc, asigurându-l de toată deschiderea în ceea ce privește derularea de proiecte comune. Cu acest prilej, liderul UDTTMR a făcut și o prezentare a uniunii și a activităților pe care aceasta le organizează. În timpul vizitei sale, ambasadorul Turciei a fost însoțit de consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcaliskan, și de importanți oameni de afaceri turci, printre aceștia numărându-se Omer Susli, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Aykut Akbulut, și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal. 


La întâlnirea cu noul ambasador al Republicii Turcia, din partea UDTTMR au participat membrii din Consiliul Reprezentanților, deputatul Varol Amet și muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România. După întâlnirea de la sediul central al UDTTMR, reprezentanții UDTTMR au participat la tradiționala recepție prilejuită de sărbătoarea de Kurban Bayram, oferită de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.


Comentează știrea

Gelil Iucsel
7 octombrie 2014
Penalii de la Udttmr

La intalnire din partea Turciei au fost inalte oficialitati, oameni de seama, din partea tatarilor niste CONDAMNATI PENAL. Ce rusine!

Baiazid
7 octombrie 2014
Penali, manelisti, golani si pensionar

Asta a ajuns Udttmr, nu ne reprezinta

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4929 secunde