ANI a demarat verificarea averilor și intereselor mai multor senatori

285
Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea averilor și intereselor mai multor senatori suspectați de incompatibilitate după ce au primit derogări de la Comisia Juridică din Senat, care le-a permis să ocupe, concomitent cu funcțiile de parlamentari, și alte poziții de conducere în instituții publice, notează Mediafax.
ANI s-a autosesizat din presă în acest caz, primii pe lista celor verificați în acest dosar fiind liberalii Mircea Diaconu (senator și director la Teatrul Nottara) și Paul Ichim (senator și șef de secție la un spital), alături de profesorul Mircea Cinteză, care este, și el, senator și, simultan, director de spital.
Surse din ANI au declarat, pentru Mediafax, că numărul celor care au beneficiat de astfel de derogări ar fi însă mai mare. "Am cerut Comisiei Juridice din Senat o listă cu toți cei care au primit astfel de derogări. În principiu, acestea sunt ilegal acordate, căci Comisia Juridică nu poate da derogări de la legea incompatibilităților, care este o lege organică", au declarat sursele citate.
Potrivit acestora, numărul total al senatorilor care au beneficiat de astfel de derogări ar fi "de circa zece".
La momentul la care inspectorii ANI vor primi de la Senat lista celor aflați în această situație, "cel mai probabil" toți vor fi verificați din punct de vedere al incompatibilității, au mai declarat sursele citate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6169 secunde