ANI îl acuză pe Mircea Dinescu de incompatibilitate cu funcția de membru al CNSAS

303
Inspectorii de integritate afirmă că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, cât și funcția de administrator al unor societăți comerciale.
Dinescu a deținut, în perioada 1990 - 1992, funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor din România. În 27 martie 2006, Dinescu a fost numit în funcția de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, funcție asimilată celei de secretar de stat.
Potrivit prevederilor Legii 144/2007, membrii Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității au obligația declarării averii și a intereselor.
Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, conform dispozițiilor Legii nr. 144/2007, republicată, în urma apariției mai multor articole de presă care semnalau posibila nerespectare de către Dinescu, în calitate de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, a dispozițiilor legale referitoare la regimul juridic al incompatibilităților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5872 secunde