ANI va ataca decizia Tribunalului București de admitere a contestației lui Diaconu

88
1
ANI va ataca decizia Tribunalului București de admitere a contestației lui Diaconu - ani-1396712740.jpg
Agenția Națională de Integritate (ANI) va ataca decizia Tribunalului București de admitere a contestației lui Mircea Diaconu, a confirmat, sâmbătă, pentru Agerpres, președintele ANI, Horia Georgescu.

Contestația se va judeca la Curtea de Apel București.

Decizia Tribunalului București nu va fi însă atacată de Biroul Electoral Central, potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

Diaconu s-a declarat încrezător, sâmbătă, în decizia pe care o va lua instanța în cazul atacării hotărârii Tribunalului București care a admis contestația sa astfel încât să poată candida la alegerile europarlamentare.

"Va fi foarte clar un recurs. În mod sigur. Am văzut energia pe care o avea reprezentanta ANI", a spus acesta, menționând că, practic, orice intervenient poate face recurs.

Magistrații Tribunalului București au admis sâmbătă contestația lui Mircea Diaconu, astfel încât acesta poate candida la alegerile europarlamentare, decizia nu este însă definitivă.

Mircea Diaconu a atacat în instanță hotărârea BEC prin care i s-a respins candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, motivul invocat de Biroul Electoral Central fiind acela că are interdicție să ocupe o funcție eligibilă.

"La momentul depunerii candidaturii, Mircea Diaconu se află în perioada de interdicție a ocupării unei funcții eligibile", relevă motivarea deciziei BEC.

BEC a avut în vedere raportul Agenției Naționale de Integritate privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Mircea Diaconu ca urmare a exercitării concomitente a demnității de senator și a funcției de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".



Comentează știrea

phoenix47
6 aprilie 2014
schimbam si noi cv?

ANI impreuna cu BEC sunt 2 institutii controlate de putere care sunt folosite pentru a-i impiedica pe candidatii independenti sa ia din locurile pentru europarlamentare. Candidatii partidelor sunt niste tepari care vor doar sa spele banii statului prin afacerile lor. Voi vota un parlamentar independent in dauna unui reprezentant al partidelor politice. M-am saturat de scandal si batjocora si de oameni care fac legi pe genunchi si apoi au pretentia ca cetatenii sa le respecte. Mi-a placut in schimb programul politic al lui Danut Liga. Cred ca este un politician corect care are respectul pentru cetateanul care l-a votat si va face o buna imagine Romaniei in PE. Vom vedea maine si decizia in cazul lui. Ii urez succes !

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Nu vom face atacuri împotriva PNL"
Pagina a fost generata in 1.7247 secunde