Sondaj IRES

Antonescu ar intra în turul doi la prezidențiale cu Mihai Răzvan Ungureanu

285
Antonescu ar intra în turul doi la prezidențiale cu Mihai Răzvan Ungureanu - 35502antonescusiungureanu1-1346101959.jpg
Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale, turul doi s-ar ține între președintele PNL, Crin Antonescu, și liderul Inițiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu, arată un sondaj IRES efectuat pe 22 august.


Întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 38% dintre repondenți l-au indicat pe Crin Antonescu. Acesta ar intra în turul doi cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, dat fiind că nici Traian Băsescu, cotat cu 23% intenție de vot, nici premierul Victor Ponta, care are 11%, nu vor candida pentru funcția de șef al statului.

În privința angajamentului luat de Crin Antonescu, că se va retrage din politică dacă nu va reuși demiterea lui Traian Băsescu prin referendum, românii sunt împărțiți. Astfel, 48% cred că acesta ar trebui să se țină de cuvânt, în timp ce 47% cred că liderul liberal nu ar trebui să renunțe, iar 4% nu au știut ce să răspundă. 

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1.547 de persoane, pe data de 22 august, adică a doua zi după ce CCR a invalidat referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. El a fost realizat prin metoda interviului telefonic, iar marja de eroare este de 2,7%. IRES este condus de sociologul Vasile Dâncu, membru PSD.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7806 secunde