Antonescu: Probabil că NU VOM REUȘI să intrăm în SCHENGEN. Nu are legătură cu ce se întâmplă acum

211
Antonescu: Probabil că NU VOM REUȘI să intrăm în SCHENGEN. Nu are legătură cu ce se întâmplă acum - 9b3ddcab21d161551f0489a7e0ceec9e-1342532614.jpg
Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marți, că e posibil să nu aderăm la spațiul Schengen, dar a explicat că acest lucru nu se datorează schimbărilor ce au avut loc în ultima perioadă în țară, ci din cauza unor motive politice mai vechi, care vor continua să fie speculate.


Antonescu a explicat că accesul României la Schengen "a fost blocat până să vină la putere Guvernul Ponta" și înainte de schimbările șefilor celor două Camere ale Parlamentului, inclusiv suspendarea președintelui.

"Haideți să spunem lucrurilor pe nume (...) știți foarte bine că accesul nostru în spațiul Schengen, în ciuda îndeplinirii tuturor standardelor cerute - lucru cunoscut de mulți - a fost blocat, a fost refuzat României până să vină la putere Guvernul Ponta și, bineînțeles, cu mult înainte și fără nicio legătură cu schimbarea constituțională a președinților Camerelor în România sau suspendarea președintelui. Motivele din care accesul României în Schengen este blocat sunt diverse și sunt de natură politică. În acest moment, este foarte de presupus că pretextul acesta (problemele politice din țară, n.red.) va fi folosit în continuare de către cei care se împotriveau și înainte și sentimentul meu nu este că doar Olanda (ci și alte țări, n.red.), Olanda făcea la vedere acest lucru, pentru a amâna intrarea României în Schengen", a declarat Antonescu, la RRA.

"Da, din păcate este mai probabil să nu reușim această intrare în Schengen, dar asta nu are nicio legătură, în fond, cu evenimentele politice din România', a adăugat președintele interimar", a mai spus el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1968 secunde