Are Constanța bani să reabiliteze stadionul Farul și celelalte baze sportive? Făgădău: Economia orașului duduie

3053
16
Are Constanța bani să reabiliteze  stadionul Farul și celelalte baze sportive?  Făgădău: Economia orașului duduie - stadionulfarul-1496246525.jpg

Articole de la același autor

Interes maxim din partea autorităților constănțene pentru stadionul Farul, aflat într-o avansată stare de degradare. După ce consilierii județeni și-au dat, săptămâna trecută, acceptul pentru preluarea bazei sportive din str. Primăverii, miercuri, același lucru l-au făcut și consilierilor locali municipali. Astfel, atât CJC, cât și Primăria Constanța solicită Ministerului Tineretului și Sportului să le dea în proprietate stadionul. Dacă și cui va decide Guvernul să-l dea, urmează să vedem în perioada următoare.

Consilierii locali constănțeni au votat, în ședința de miercuri, trei proiecte de hotărâre foarte arzătoare pentru sportul constănțean: acordul pentru preluarea stadionului Farul, a bazei sportive din Badea Cârțan și a bazei sportive Triunghi. Toate cele trei obiective sunt o ruină și vor necesita eforturi financiare considerabile pentru a fi redate activităților sportive, dar nu asta e problema.

Cu mari emoții, proiectul privind stadionul Farul a trecut la limită, fiind nevoie de "trădarea" a doi liberali, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, care au votat alături de PSD, în timp ce ceilalți colegi ai lor din PNL s-au abținut de la vot. Liberalii au invocat lipsa de consecvență a PSD, care a venit cu același proiect de hotărâre și în Consiliul Județean Constanța, creând astfel un precedent unic: două autorități publice, din același județ, se află în competiție pentru același proiect.

După cum spuneam, cele trei proiecte au trecut, Consiliul Local Municipal Constanța dându-și acordul pentru a solicita Guvernului României cele trei obiective sportive. Ce se va întâmpla însă de acum încolo? Dacă cei de la București vor răspunde afirmativ solicitării, ce va face Primăria Constanța cu cele trei baze sportive?

Primarul Decebal Făgădău a ținut să precizeze încă din capul locului că Primăria Constanța are bani și forța necesară să reabiliteze și să exploateze obiectivele menționate mai sus. Ba chiar, municipalitatea nu se va opri aici, urmând să solicite Guvernului și alte obiective, cum ar fi: Palatul Copiilor, Sala Sporturilor, Hotelul Sport, Restaurantul Sport etc. De asemenea, în câteva luni, primarul intenționează să supună aprobării Consiliului Local preluarea de către municipalitate a Clubului Sportiv Farul, cu toate secțiile aferente, pe care îl va transforma în Club Sportiv Municipal Farul.

"Orașul Constanța este puternic. Suntem pe locul doi în țară la putere economică, după București, avem investiții puternice private. Chiar zilele trecute am participat la inaugurarea unei investiții de 50 milioane de euro. Un alt investitor va construi la Constanța un ansamblu rezidențial de 10.000 de apartamente, în zona Carrefour - Tomis Plus. Economia orașului este în plină dezvoltare și da, putem susține reabilitarea tuturor bazelor sportive. Nu există o evaluare a costurilor necesare, dar avem această putere", a declarat primarul Decebal Făgădău.

În ceea ce privește viitorul fotbalului constănțean în cadrul Clubului Sportiv Municipal Farul, Făgădău a dat de înțeles că nu va exista o asemenea secție, scopul său fiind de a aduce echipa lui Hagi, Viitorul Constanța, să joace pe stadionul Farul, după ce acesta va fi modernizat. 

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
penibil individ
1 iunie 2017
Hahahaha!!

"Orașul Constanța este puternic. Suntem pe locul doi în țară la putere economică, după București, avem investiții puternice private...". cand a declarat asta, secatura se afla intr-un club al pensionarilor?

Farul
1 iunie 2017
Reabilitare=Spoiala

"Nu există o evaluare a costurilor necesare, dar avem această putere", a declarat primarul Decebal Făgădău. Vai de orasul asta cu asa edili!

Oonica
1 iunie 2017
Economia orașului duduie

Încă odată acest urmaș al gastii care a distrus orașul ne arata ca habar nu are de nimic .orașul e praf stimate domn

Asmodeu
1 iunie 2017
Duduiala cronica

"În viață trebuie să își fie frică de ridicol"- ne invata intr-un interviu ,acest "paisano" de Altan Tepe, devenit peste noapte cu ajutorul mafiei mare stab de Constanta. Daca citesti toate ziarele economice,ZF,Money.ro,Capital etc, o sa vedeti ca cel mai dinamic oras dpdv economic care intrece si Bucurestiul este Cluj. Cele mai mari investitii se fac in orasele din Transilvania si Banat. In Cluj,investitorii ridica fabrici si angajeaza forta de munca pe salarii decente,deci se realizeaza o crestere economica sustenabila,iar la noi "marii investitori", fac blocuri sa le vand cui?Asistatiilor sociali ?Cersetorilor si vanzatorilor ambulanti de "porumb fert"?Constantenilor care lucreaza pe salarii minime? Decebal, vezi ca de la atat duduiala ti s-au facut creierii terci.Unde ai tu in kkt-ul asta de oras facut praf ,paltforme industriale sau multinationale cu oameni bine platiti care sa-ti cumpere tie 10000 de apartamente? Cati constanteni isi permit sa-si faca un credit?Poate spagangii de partid de prin primaria condusa de Mazare si de tine,isi permit.Poate amicii de jaf si hotie de la PNL, care au prins si ei un ciolan de ros acum cu stadioanele,isi pot permite. PS.Cei mai multi muncitori depistati ca munceau la negru si in conditii improprii , au fost cei din Constanta.La capitolul munca la negru - "duduie" economia subterana a Constantei Faceti un experiment , va rog sa cititi : spadpp.sibiu.ro/parcari/detaliu/14, cat costa un tichet de parcare intr-un oras cultural european si cat costa la noi, unde economia "duduie".Aia in anul 2017 , sec XXI , UE, Romania, au automate, noi nu.Noia vem spagari si cersetori.

Farul
1 iunie 2017
Xxxx

Deci sa speram ca nu i se va da acceptul, cred ca a gresit primaria, constanta cu ovidiu

Asmodeu de la Florica
1 iunie 2017
Cifoscolioza liberala

Vreau sa vad zilele urmatoare cat de corecti si cinstiti sunt acesti reprezentanti ai liberalismului in urbea noastra. Lepadaturile si scursura partidului , adica cele doua iude :Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, vor fi pedepsite exemplar, prin excluderea din partid sau vor fi premiate ptr "spiritul de sacrificiu" privind coabitarea cu PSD-ul lui Fagadau &Felix? A vazut vreo reactie din partea partidului la asa-zisa " tradare" a celor doua jagardele? A iesit presedintele PNL C-ta cu vreo declaratie?NUUUUU! Acesta organizatie locala a PNL, sufera de "cifoscolioza politica ,iar singurul remediu este "bisturiul electoral" PS.Poate ca cele doua iude ,Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, vor proceda la fel ca-n biblie, se vor "spanzura politic"

Luk
1 iunie 2017
SF

Sa-i spuna cineva acestui asa zis primar ca a citit prea multa literatură SF cand era mic...auzi al doilea oraș după București! Pesemne că nu a fost săracul in Sibiu, Cluj si mai nou Iasi ! Concluzia : este aerian rau săracul!

EGO
1 iunie 2017
Constanta

Ar fi bun un articol despre OBIECTIVELE INDUSTRIALE ale orasului,cu salarizarile medii,forta de munca angajata,SERVICIILE orasului ,la fel personal,salarii,ca sa vedem cum DUDUIE economia orasului.!Sau daca ne bazam pe cele cateva luni de vara,cand suta de grame la hamsii(chipurile) ajunge si 10-12 lei si pe banii adusi de marinari...!!

z
1 iunie 2017
vrabia

Asa cum s-a ocupat de scoli sau Cazino? De mizeria de nedescris din oras, care pute la propriu, sugrumarea traficului cu sutele de giratoare, amplasarea de tot felul de borduri pe sosea, reducand benzile de la trei la doua pe bulevarde. Siguranta in trafic?

Dan
1 iunie 2017
FARUL

Stadionul FARUL este numai pentru Farul ! Viitura nu are decat sa joace pe la ovidiu, voluntari si alte asemenea sate si comune, asa cum merita branzarul. S-o crezi tu mai Fagadau ca va spurca stadionul o echipa de clone facuta doar ca sa vinda jucatori si sa le umple buzunarele unora - sau ai si tu vreun comision de aici ? Fa tu asta si o sa mai vezi voturi cand o zbura...oaia!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 1.5971 secunde