Astăzi, am putea afla numele viitorului premier

190

Articole de la același autor

Astăzi, președintele Traian Băsescu ar trebui să desemneze noul premier. Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă unii lideri politici, după discuțiile pe care le-au avut luni seară la Palatul Cotroceni cu șeful statului.
După întrevederea de luni seara a reprezentanților PD-L, PSD, PNL și UDMR cu șeful statului, liderul pedelist Emil Boc a anunțat că din discuții a rezultat că președintele va desemna un premier înainte de plecarea la Bruxelles, la Consiliul European, programată pentru joi.
Partidele politice au înaintat dinainte de alegeri propuneri pentru funcția de prim ministru. Este vorba despre Theodor Stolojan, opțiunea PD-L, Mircea Geoană, propunerea Alianței PSD - PC sau Călin Popescu Tărcieanu din partea liberalilor, această ultimă opțiune fiind aproape exclusă, având în vedere că liberalii aproape că s-au retras de bună voie în opoziție.
Șeful statului are însă libertatea de a desemna pe oricine altcineva. Unul dintre numele vehiculate, în afara celor avansate de cele trei partide, este, spre exemplu, cel al lui Mihai Răzvan Ungureanu. Până în prezent, președintele Traian Băsescu nu a făcut însă nici un comentariu pe această temă, o poziție oficială fiind așteptată astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8846 secunde