Așteptările noului ministru al justiției în relația cu Traian Băsescu

347
1
Așteptările noului ministru al justiției în relația cu Traian Băsescu - monapivniceru-1345823676.jpg
Noul ministru al Justiției, Mona Pivniceru, a declarat, vineri, la sosirea la Ministerul Justiției, că are așteptări de "maximă normalitate" în relația cu președintele Traian Băsescu și că instituția pe care o conduce nu se rezu-mă doar la atribuția de a propune procurorul general.

Întrebată ce așteptări are în relația cu Traian Băsescu, Mona Pivniceru a precizat: "Am așteptările de normalitate, maximă normalitate".

Ea a afirmat că în prima zi ca ministru al justiției va prelua postul. În legătură cu prioritățile pe care le are în calitate de ministru al justiției, Mona Pivniceru a menționat că va prezenta o agendă pu-blică și cu siguranță jurnaliștii vor lua cunoștință de ea.

Întrebată dacă s-a gândit la o propunere pentru funcția de procuror general, Mona Pivni-ceru a subliniat că "MJ nu se rezumă doar la această chestiune. Sunt chestiuni mai importante".

Mona Pivniceru a depus, joi seara, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Justiției, în fața președintelui interimar Crin Antonescu.

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat președintele in-terimar al Senatului, Petru Filip, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și premierul Victor Ponta. 


Comentează știrea

Hanibal
25 august 2012
Mona si Justitia

Era bine daca dna Mona ar fi vorbit si despre asteptarile cetatenilor.Despre faptul ca intentioneaza sa actioneze pentru cresterea increderii oamenilor in Justitie si ca aceasta nu este facuta doar pentru avocati si magistrati.Universitatile dau anual mii de licentiaiti in drept,pentru comertul de avocatura,iar dreptul ramane in continuare inaplicabil.Numarul proceselor creste zilnic si durata lor deasemenea.Sa ne asigure dna Mona ca Justitia va fi ferita de amestecul politicii si ca va actiona ferm pentru dreptate si adevar si impotriva coruptiei.Va trebui sa ne demonstreze ca magistratii nu formeaza o lume privilegiata in sanul unui popor framantat si zguduit de tragedii personale si drame obstesti.P.Pandrea,un eminent jurist a scris:"Intr-o societate de tranzitie si suferinda,legea este o imposibilitate si o ipocrizie.Ea se aplioca mereu contra saracilor.Clasa dominanta in sistemul capitalist este rareori pedepsita" .Nu-l putem omite nici pe Zeletin : " In Romania,cei ce au strans averi nu sunt muritori de rand,ce stau sub legi,ci fericiti ai soartei,ce stau deasupra legilor.Ei fac politica,creaza legile,impart dreptatea.Pedepsirea unor astfel de oameni nu poate fi decat rezultatul unei revolutii social-politice.Pe calea obisnuita este exclusa" .Sa vedem dna Mona ce ne veti oferi in afara de moda si plimbari cu masina.Va uram succes.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5362 secunde