Atracție ciudată între România și Franța

414
Ambasadorul Franței, Henri Paul, a vorbit, astăzi, în discursul susținut la recepția de Ziua națională, despre "atracția ciudată" dintre țara sa și România și le-a mulțumit oficialilor români prezenți, între care Emil Boc și Mircea Geoană, pe care i-a numit adevărați prieteni ai Franței.

"Vă mulțumesc domnule premier, domnule președinte, domnule ministru, dvs. care sunteți adevărați prieteni ai Franței, lucru pe care l-ați demonstrat în ocazii numeroase, că sunteți printre noi în această seară, pentru a reprezenta autoritățile române, însoțiți de numeroși și prestigioși invitați", și-a început discursul ambasadorul Franței.

"Adesea m-am întrebat, și în special cu ocazia recentelor evenimente, în ce constă atracția ciudată ce unește Franța și România și din ce motive s-a format acest tandem cu o vechime de peste 130 de ani. Există rațiuni din trecutul îndepărtat pe care le-am sărbătorit cu ocazia expoziției dedicate lui Napoleon al III-lea și principatelor române sau aducând un omagiu memoriei generalului Berthelot, erou al Primului Război Mondial", a adăugat Henri Paul.

Printre altele, ambasadorul a menționat și despre legăturile culturale dintre România și Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6413 secunde