Au început lucrările la proiectul "Callatis - Istorie la malul Mării" din Mangalia

187

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, lucrările la proiectul "Callatis - Istorie la malul Mării Negre - Măsuri de conservare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului istoric și cultural al municipiului Mangalia". 
Potrivit primarului din Mangalia, Cristian Radu, contractul de finanțare s-a semnat la data de 18 aprilie 2013 și se derulează pe o perioadă maximă de 27 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 12.988.800,20 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.355.640,00 lei.
"Proiectul are ca obiectiv general creșterea gradului de atractivitate a sudului litoralului și municipiului Mangalia, iar ca obiectiv specific al proiectului se urmărește valorificarea potențialului turistic - cultural al municipiului Mangalia. În acest sens, vor avea loc restaurarea și valorificarea turistică durabilă a trei monumente istorice de valoare națio-nală și universală, cuprinse în patrimoniul cultural-istoric al municipiului Mangalia", a explicat primarul Radu Cristian. 
Potrivit reprezentanților Complexului Cultural "Callatis", este vorba de zidul de incintă nordic-tronson estic și basilica siriană, colțul de nord-vest al incintei romano-bizantine și edi-ficiile suprapuse, precum și mormin-tele paleocreștine de tip hypogeu, din zona necropolei callatiene. La acest capitol, se înscrie realizarea a trei amenajări peisagistice, precum și crearea infrastructurilor conexe de acces la monumentele istorice. Acestea se referă la plantări de gazon, arbuști și copaci, amenajarea aleilor de circulație și a căii de acces principale - strada care suprapune zidul de incintă romano-bizantin, precum și iluminatul ambiental, în vederea punerii în valoare a vestigiilor reabilitate. O altă măsură din cadrul proiectului vizează crearea de noi locuri de muncă (permanente și temporare) pentru operarea parcului arheologic Callatis, după finalizarea activităților din cadrul proiectului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2645 secunde