Deputat de Constanța, refuzat de BEC pentru alegerile europarlamentare

1091
12
Deputat de Constanța, refuzat de BEC pentru alegerile europarlamentare - ceghinionaavutremuscernea2-1396017440.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, este urmărit de ghinion. După ce deputații juriști au respins proiectul său privind parte-neriatul civil între persoane de același sex, în momentul în care s-a dus să-și depună dosarul privind candidatura sa la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în luna mai, dosarul său a fost respins.   
"Când am dorit să îmi depun candidatura ca independent la alege-rile europarlamentare, m-am lovit de unul dintre momentele de culme a absurdului pe care le poți întâlni în viață. Am ajuns la Biroul Electoral Central cu dosarul de candidat independent, la alegerile europarlamentare în ultima zi de depunere a candidaturilor la ora 23.48. Am prezentat documentele necesare depunerii candidaturii, dar am fost consternat să văd atitudinea ostilă a celor de acolo care au refuzat să primească dosarul pe motiv că nu numerotasem filele cu semnături. Ideea de a respinge o candidatură pe un astfel de motiv este absurdă. O astfel de prevedere nu există în Legea alegerilor europarlamentare și nici în Ordonanța emisă de Guvern cu privire la alegerile europarlamentare din 25 mai", a declarat deputatul Remus Cernea.
El a mai adăugat că, procedural vorbind, chiar dacă ar fi fost vreo problemă cu dosarul, el ar fi trebuit întâi primit de către Biroul Electoral Central și apoi luată o decizie de acceptare sau respingere a lui. În acest context, Cernea susține că ideea de a nu primi deloc dosarul de candidat este abuzivă și în afara oricăror norme procedurale. 
"Un domn de acolo, destul de agresiv prin modul de adresare față de mine și față de colegii din echipa mea cu care venisem, ne-a ținut pe loc aproximativ 10 minute cerându-ne să numerotăm fiecare filă, ceea ce era, evident, imposibil, într-un timp scurt. Dorea, invocând o nouă reglementare abuzivă din 5 mai a BEC, un opis cu filele, dar absența acelui opis nu poate fi motiv de neprimire a unui dosar, ci eventual motiv de respingere a lui. Iar după eventuala respingere, candidatul ar fi avut o cale de atac pentru a se putea apăra față de ceea ce consideră a fi o nedreptate", a spus Remus Cernea. 
Parlamentarul a mai susținut că, acțiunea de a nu primi deloc un dosar înseamnă a anula orice cale de atac a celui care se consideră nedreptățit, ceea ce este inacceptabil. 
"Am avut o discuție în contradictoriu care a durat câteva minute, dar domnia sa a refuzat să preia dosarul. La scurt timp după ora 24.00, a venit o altă persoană care a pocnit din palme și a spus că suntem în 27 martie 2014 și că perioada de înscriere la alegerile europarlamentare a expirat. Ne-a urat - la revedere -  iar apoi ni s-a spus să plecăm că se va stinge lumina. Într-adevăr, cu astfel de reglementări absurde, cu astfel de practici nedemocratice și cu astfel de atitudini agresive prin care se încalcă drepturi fundamentale, se stinge lumina peste România", a mai adăugat Remus Cernea.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
29 martie 2014
e un subiect sensibil

Un parlamentar roman -in functie- poate candida la alta functie? El a primit un mandat de 4 ani, pentru a reprezenta cetatenii care l-au votat. Unde se duce, de nebun? Intii isi da demisia, apoi candideaza pentru alta functie. In lipsa numerotarii paginilor si a opis-ului care sa cuprinda toate documentele, candidatul poate pretexta ca i-au fost luate cateva file cu semnaturi. Sau introduse altele, false. Etc. Dar de ce nu a luat dosarul inapoi, sa faca corecturile cerutte si sa-l redepuna? Daca voia sa faca acest pas, nu trebuia sa duca dosarul in ultimul moment. Il depunea cu o saptamina inainte de final si avea timp pentru eventuale corecturi. Chiar a vrut sa depuna dosarul? Multumim PSD ca a introdus acest candidat pe lista lor la parlamentare. Ca sa stim cum voteaza masina lor de vot...

petrica
29 martie 2014
asta mai lipsea!

asta mai lipsea sa fie europarlamentar sa mearga sa munceasca la lopata poate mai ii ies din cap drepturile delfinilor si poate ia in serios si face ceva cu maidanezii care umba in haite

alin
29 martie 2014
regret

Pacat..dacă reușea să depună dosarul....dacă cine știe cum și reușea să fie ales....vă dați seama ce făcea ăsta în parlamentul european....noi românii suntem proști că nu starpim din fașă asemenea rebuturi ale societății.

SEVER
29 martie 2014
PROSTUTUL DE LA 9

UN OM POLITIC DE MARE ANVERGURA POATE SA ISI PERMITA SA DEPUNA DOSARUL IN ULTIMUL MOMENT .CONSILIERII AVAND GRIJA CA TOTUL SA FIE OK, DAR TU UN CACATEL CU MOT, CU UN QI DESTUL DE REDUS,NEIUBIT SI NEAGREAT DE MAREA MAJORITATE AR FI TREBUIT ,DACA POTI, SA FI CONSTIENT DE LOCUL TAU PRINTRE OAMENII POLITICI. IN ALTA ORDINE DE IDEEI, AI UITAT CA TRAIESTI INTR-O TARA ORTODOXA IN CARE HOMOSEXUALITATEA NU ESTE ADMISA PTCA. PREOTII NOSTRII SE CASATORESC , NU CA LA CATOLICI CARE SE FUT IN CUR. INVATA SI TU SPANIOLA SI FRANCEZA SI DU-TE LA EI ACOLO UNDE PERVERSITATILE SUNT TOLERATE.POATE SA FACI ECHIPA BUNA CU PRIMARUL PARISULUI....IN FINAL, MAI TUNDE-TE SI MAI PUNE SI TU O CAMASA PE TINE. NU AM INTELES CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CARE TOTI "ECILOGISTII-ECOLOGISTELE"FACETI TOT CE PUTETI SA AVETI UN ASPECT JEGOS SI RESPINGATOR? ELE , IN GENERAL SUNT FEMEILE TUTUROR, ZICAND CA SUNT EMANCIPATE IAR EI NISTE PAPA-LAPTE CARE LE TRAG SFORILE. SPER CA, CARIERA TA ZISA POLITICA SA FIE DE SCURTA DURATA.

maidanezul vigilent
29 martie 2014
si cu dansa intr-insa si cu sufletul in rai

ce iti este si cu destinul asta...? l-a botezat mama REMUS si baiatul si-a insusit anumite obiceiuri din Roma antica.am cunoscut o persoana asemanatoare care si-o baga in credinta si in poponeata. cand a constatat ca fica-sa si-o trage cu vecina a inceput sa se duca la biserica, iar pe la 70 avea o frica teribila de moarte. pai cum sta treaba?

admirator
29 martie 2014
@Sever (postarea 4)

In limba romana se utilizeaza formula "IQ". Chiar daca in ingleza apare "QI".

DODO
30 martie 2014
romulus si REMUS

Asta face pe victima,joaca teatru! Bai! nu vii sa te inscrii in ultima clipa.Ce-ai facut pina acum?Nu stiai ca vrei sa devii europarlamentar? Cine ti-a spus ca ai inclinatie spre politica,a mincat fecale.Esti la fel de nesuferit ca Ponta si Base.Apuca-te de munca cinstita! Cine naiba l-a lansat pe asta?

gogu
3 aprilie 2014
politica

daca am ajuns la formula IQ,ce parere aveti despre cei care il ataca pe cernea ?Giordano Bruno,copernic ,martin luther,k.marx,au avut un IQ mai mare decat cei care au ras de ei?

Răspuns la: @Sever (postarea 4)
Adăugat de : admirator, 29 martie 2014
In limba romana se utilizeaza formula "IQ". Chiar daca in ingleza apare "QI".
romulus
3 aprilie 2014
asta-i doar inceputul

Bai fasie oricum esti un ratat ca si poponautii tai!

GmjiJfXd
7 mai 2014
EwZPFyFEKS

eHIEN9 ckkdnzhzlmoj, [url=http://isjsbljcwhpz.com/]isjsbljcwhpz[/url], [link=http://cbftqjtcsxwn.com/]cbftqjtcsxwn[/link], http://ticrwkvvcmof.com/

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5737 secunde