AUR a scos oamenii în stradă și la Constanța. „Vrem ca autoritățile să anuleze restricțiile!”

466

Articole de la același autor

Pentru a doua seară consecutiv, luni seara, sute de constănțeni au ieșit pe stradă. Protestatarii s-au adunat, la îndemnul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), în fața Prefecturii Constanța, în după-amiaza zilei de luni, 29 martie, și au scandat lozinci prin care cereau „libertate”. Astfel de proteste au fost organizate, consecutiv, în aproape toate județele țării.

„Oamenii s-au săturat. Vor școli deschise, vor să iasă afară, să se vadă cu prietenii, vor să muncească. Vrem să se oprească această mascaradă cu COVID-ul, durează de un an de zile, oamenii s-au săturat”, au afirmat protestatarii.



Drept dovadă, aceștia au ignorat restricția care impune ca în Constanța să se iasă din locuințe după ora 22.00 doar cu motive întemeiate și cu declarații pe propria răspundere, și au continuat protestele și după respectiva oră. „Înarmați” cu portavoci, fluiere și vuvuzele, cu pancarte și scandând „Masca jos!”, „Uniți, luptăm, ca să câștigăm”, protestatarii, în mare majoritate tineri, au străbătut străzile orașului, până în Portul Constanța, dar și spre Casa de Cultură, anunțându-și din start intenția de a „face noapte albă” pe străzi, în încercarea de a convinge autoritățile să anuleze restricțiile. Ulterior, au ajuns şi la sediul PNL din Constanţa însă, ţinând cont de ora tarzie, nu au avut cu cine lua legătura.

„Vrem să protestăm toată săptămâna, tinerii din Constanța nu vor să renunțe până când nu obținem ceea ce ne dorim: libertate!”, au mai afirmat protestatarii.

Prezenți la eveniment, jandarmii și polițiștii au asigurat măsurile de ordine și siguranță, astfel încât să nu se ajungă la incidente de natură să tulbure liniștea publică. Drept dovadă, trei adolescenți care trăgeau cu praștia în coloana de manifestanți, pe Bulevardul Marinarilor, au fost identificați și amendați cu 900 de lei.



Pe de altă parte, nici protestatarii nu au scăpat de amenzi. „Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 157 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.100 de lei, pentru nedeclararea manifestației și pentru desfășurarea acestora fără respectarea prevederilor legale. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea și a altor persoane care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară. Jandarmeria Română va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Pe de altă parte, reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor le-au transmis celor care au fost amendați să ia legătura cu ei, pentru a fi sprijiniți să le conteste.



În altă ordine de idei, în acest context, Guvernul a precizat că pentru perioada imediat următoare nu vor fi adoptate măsuri de relaxare a restricţiilor, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public, fiind citate surse guvernamentale.

„Menţionăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidenţa fiecărei localităţi printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localităţii. În ceea ce priveşte perspectiva unor măsuri de natură a permite desfăşurarea unor tipuri de activităţi, menţionăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens şi nu vizează perioada imediat următoare”, se arată în precizarea transmisă de Executiv.

Cu toate acestea, pentru a treia seară, aproximativ 100 de protestatari se adunaseră și marţi, la ora 18.00, în faţa Prefecturii Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 29 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 19 Martie 2021
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3565 secunde