Noi restricţii la Constanţa. Magazinele închise după ora 18 şi circulaţia interzisă după ora 20

4335

Articole de la același autor

Sunt aproape două săptămâni de când judeţul Constanţa a intrat în scenariul roşu, cu o incidenţă a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Între timp, spitalele s-au umplut de pacienţi, iar în secţiile de Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber. Măsuri mult mai stricte vor intra astfel în vigoare, începând de duminică, 28 martie, în municipiul Constanţa şi alte opt localităţi din judeţ.

Guvernul a aprobat, joi seară, 25 martie, noi restricţii în încercarea de a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus. Acestea au fost publicate în Monitorul Oficial în cursul zilei de vineri, însă vor intra în vigoare de duminică, astfel încât populaţia şi agenţii economici să aibă timp să îşi organizeze programul.



În 9 localităţi din judeţul Constanţa cu rata incidenţei îmbolnăvirilor peste 4 cazuri la mia de locuitori vor fi impuse restricţii suplimentare. Astfel, în Constanţa (5,84), Năvodari (4,34), Techirghiol (4,77), Lumina (5,89), Mihail Kogălniceanu (4,44), Târguşor (4,39), Valu lui Traian (5,3) şi Vulturu (5,6), circulaţia va fi interzisă după ora 20, iar magazinele vor fi închise după ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Totuşi, livrările la domiciliu sunt permise şi între orele 18.00 şi 5.00. Deplasarea în restul săptămânii rămâne liberă până la ora 22.00, iar, vinerea, sâmbăta şi duminica, vom mai putea ieşi din case după ora 20.00, doar pe bază de declaraţie. Singurele motive întemeiate acceptate sunt cele în interes profesional, pentru asistenţă medicală, pentru achiziţionare de medicamente, pentru îngrijirea sau însoţirea copilului sau persoanelor vârstnice şi pentru decesul unui membru al familiei.



Controale intensificate


„Pentru implementarea acestor măsuri, organele de ordine, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, vor proceda la intensificarea controalelor în toate spaţiile care reprezintă zone de risc în ceea ce priveşte infectarea cu virusul SARS-Cov-2, cum ar fi mijloacele de transport în comun, pieţe, magazine şi în unităţile de alimentaţie publică, în prezent, acestea funcţionând prin prima ratei de incidenţă numai la exterior, în sistem terasă”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.



Măsurile suplimentare de restricţii au impus şi închiderea tuturor sălilor de sport şi fitness, în localităţile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori. Activitatea acestora va putea fi reluată abia când incidenţa va scădea sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.



Carantină în localitatea Saraiu


În localitatea Saraiu, unde incidenţa a ajuns la 10,89 cazuri la mia de locuitori, restricţiile pentru deplasare şi programul magazinelor vor fi aplicate pe tot parcursul săptămânii, nu doar în week-end. De asemenea, localitatea va intra în carantină, fiind înregistrate 14 cazuri de COVID-19 la un total de 1.285 de locuitori. Propunerea de carantinare propusă de Direcţia de Sănătate Publică a fost avizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, ulterior, a fost votată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. Aceasta intră în vigoare sâmbătă, 27 martie, de la ora 12.00, şi este valabilă timp de 14 zile.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5918 secunde