Aurescu susține că Federaţia Rusă încearcă să schimbe arhitectura de securitate europeană

166
Aurescu susține că Federaţia Rusă încearcă să schimbe arhitectura de securitate europeană - aurescustire2-1648390408.jpg
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că Federaţia Rusă a exprimat, încă de finalul anului trecut, prin tratatele propuse NATO şi Statelor Unite, care sunt scopurile pe care le vizează cu privire la politica sa internaţională.

„Aşa cum se vede şi din acţiunea pe care Federaţia Rusă a pornit-o împotriva Ucrainei, cu încălcarea flagrantă a dreptului internaţional, rezultă clar că e vorba despre o încercare de a pune sub semnul întrebării nişte parametri importanţi ai arhitecturii de securitate europene”, susţine ministrul, potrivit news.ro.

„Dacă ne uităm la propunerile pe care Federaţia Rusă le-a făcut în luna decembrie - pentru că a existat un set de propuneri, două tratate care au fost propuse spre a fi încheiate de către Statele Unite şi de către NATO cu Federaţia Rusă - vedem acolo care sunt intenţiile Federaţiei Ruse. Pe de o parte, intenţia de a controla Ucraina. Dar pe de altă parte, aşa cum se vede şi din acţiunea pe care Federaţia Rusă a pornit-o împotriva Ucrainei, cu încălcarea flagrantă a dreptului internaţional, rezultă clar că e vorba despre o încercare de a pune sub semnul întrebării nişte parametri importanţi ai arhitecturii de securitate europene. Aceste sunt obiectivele pe care Federaţia Rusă şi preşedintele Putin le-au avut în vedere. Iar răspunsul nostru a fost un răspuns pe măsură, atât la nivel aliat, prin măsurile pe care le-am luat la summit-ul care s-a încheiat pe 24 martie, de asemenea, în răspunsul pe care Uniunea Europeană l-a luat foarte ferm, cu sancţiuni în pachete succesive care au fost adoptate şi care deja îşi produc consecinţele”, a afirmat Bogdan Aurescu, sâmbătă seară, la Antena 3.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5918 secunde