Autoritățile în alertă! Pericol în localitatea Cumpăna. Malul canalului stă să se prăbușească

642
Autoritățile în alertă! Pericol în localitatea Cumpăna. Malul canalului stă să se prăbușească - pericolmalcumpana2-1564945418.jpg

Articole de la același autor

Furtuna de sâmbătă după-amiază a creat numeroase probleme în tot județul Constanța. Reprezentanții Prefecturii Constanța au monitorizat toate situațiile și au anunțat că, din fericire, nu au existat victime. 


"În urma fenomenelor meteorologice din data de 3 august, nu au fost oameni răniți, dar s-au produs pagube materiale - căderi de copaci și crengi din arbori pe străzi, peste autoturisme și case. De asemenea, mai multe gospodării au fost inundate", au anunțat reprezentanții Guvernului în teritoriu.


Ploile torențiale au afectat însă și mai mult stabilitatea malului Canalului Dunăre Marea Neagră în dreptul localității Cumpăna. Prefectul județului, împreună cu subprefecții, s-au deplasat la fața locului sâmbătă noaptea, în jurul orei 23, pentru a constata dacă s-au produs degradări suplimentare ale malului respectiv, pe care se află locuințe. La fața locului, prefectul a convocat alți factori decizionali relevanți - directorul Companiei Naționale "Administrația Canalelor Navigabile", proiectantul implicat în lucrările aferente, șeful Inspectoratului Județean în Construcții și inspectorul șef al ISU "Dobrogea", cărora li s-a alăturat primarul comunei Cumpana.


"O situație specială o reprezintă zona canalului din dreptul localității Cumpăna, unde prăbușirea malului acestuia constituie o preocupare constantă și despre care s-au făcut demersuri și informări periodice anterior. Cu prilejul observărilor de sâmbătă noapte, s-a constatat că procesul de prăbușire a malului este evolutiv. A apărut o fisură mai aproape de gardul celor trei locuințe deja evacuate, iar falia crăpată care, anterior ploii torențiale, era la șapte metri de gardul locuințelor, s-a prăbușit. Siguranța locuitorilor din zona adiacentă nu a fost periclitată", a precizat prefectul județului Constanța, Dan Jeacă.
Acesta a dispus intensificarea patrulării de către echipele de securitate locală, măsură stabilită anterior, pentru a preîntâmpina accidente nedorite și a raporta orice potențială schimbare apărută în zonă. De asemenea, s-a stabilit că în zilele imediat următoare se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru stabilirea măsurilor și acțiunilor concrete ce se impun în continuare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.347 secunde