Concurs Autoritățile locale îi îndeamnă pe constănțeni să aleagă "Europa pe care o doresc"

344

Articole de la același autor

Autoritățile locale constănțene au marcat, sâmbătă, tripla semnificație a zilei de 9 mai și anume Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României și, de asemenea, victoria, în anul 1945, împotriva Germaniei naziste. Evenimentele au debutat încă de la ora 10.00, în fața Prefecturii Constanța, acolo unde a fost arborat Steagul Uniunii Europene. La această acțiune au luat parte, din partea Consiliului Județean Constanța, vicepreșe-dintele Cristinel Dragomir, consulul Turciei la Con-stanța, dar și numeroase personalități din cadrul Armatei, Marinei și Jandarmeriei Române. Gazda evenimentului organizat în fața Prefecturii a fost subprefectul Mircea Iustian, cel care a și rostit, de altfel, un scurt discurs referitor la importanța zilei de 9 mai și la valorile contemporane ce stau la baza construcției Uniunii Europene. De menționat este că, ulterior speech-ului lui Iustian, pe bulevardul Tomis a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.
Acțiunile au continuat la Monumentul Eroilor căzuți în cel de-al doilea Război Mondial, situat în Cimitirul Central, acolo unde reprezentanții Prefecturii, ai CJC și ai Primăriei Constanța au participat la ceremonialul de depunere de coroane. Cu această ocazie, au depus coroane de flori în memoria soldaților români care au murit, au fost răniți sau dați dispăruți în timpul războiului și Organizația Județeană a PD-L Constanța, dar și Organizațiile Municipală și Județeană a PSD. Un sobor de preoți a oficial, sâmbătă, și o slujbă comemorativă în amintirea acelorași victime.
Acțiunile au fost încheiate în fața Casei de Cultură Constanța unde, de asemenea, a avut loc un moment comemorativ.
La finalul evenimentului, subprefectul Mircea Iustian a lansat un mesaj prin care i-a îndemnat pe constănțeni să iasă la vot "pentru a-și alege Europa pe care o doresc".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1166 secunde