Avocatul lui Dragnea, găsit incompatibil de Agenția de Integritate

168
Avocatul lui Dragnea, găsit incompatibil de Agenția de Integritate - dddd-1583395350.jpg

Articole recomandate

Agenția Națională de Integritate a stabilit faptul că Viorel Mocanu, fost agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), s-a aflat în stare de incompatibilitate, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis joi, ANI a constatat faptul că Viorel Mocanu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie - 15 iulie 2019, întrucât a exercitat simultan funcția de secretar de stat - agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul MAE și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM SA.

Conform ANI, Viorel Mocanu a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia: "(1) Funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (...) f) funcția de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale".

Viorel Mocanu a devenit cunoscut după ce a pledat la CEDO în favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea. În anul 2017, președintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a depus o plângere la CEDO, în care contesta condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul Referendumului. Inițial, opinia agentului guvernamental al României la CEDO de la acea vreme, Catrinel Brumar, a fost de respingere a plângerii lui Dragnea, însă ea a fost înlocuită cu avocatul Viorel Mocanu, care a schimbat poziția statului român în sensul admiterii plângerii depuse de fostul lider PSD. Practic, Viorel Mocanu a pus concluzii de condamnare a statului român, deși el reprezenta interesele României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9059 secunde