Avocatul Poporului solicită ca incapacitatea temporară de muncă să fie plătită cu 100%

131
Avocatul Poporului solicită ca incapacitatea temporară de muncă să fie plătită cu 100% - renate-1588844220.jpg

Articole recomandate

Avocatul Poporului (AP) solicită includerea COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporție de 100%, potrivit unui comunicat al AP transmis.


"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Sănătății să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, și, în consecință, asigurații să beneficieze de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%. Aceasta în condițiile în care, potrivit specialiștilor, boala este extrem de contagioasă și cu o arie de răspândire foarte mare", se arată în comunicat.


Avocatul Poporului precizează că, în prezent, conform legislației în vigoare, cei aflați în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19 primesc o indemnizație plătită în proporție de numai 75%.


Demersul Avocatului Poporului a fost făcut ca urmare a articolelor apărute în presă pe această temă și se întemeiază pe prevederile articolului 41 din Constituția României privind munca și protecția socială a muncii, a adăugat instituția.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9334 secunde