În cursul săptămânii viitoare,

Banias le va solicita premierului Boc și ministrului Udrea o întâlnire cu primarii PDL din județul Constanța

1434
Banias le va solicita premierului Boc și ministrului Udrea o întâlnire cu primarii PDL din județul Constanța - 939e913891aaceda3fe1dd0248a60082.jpg
Democrat liberalii constănțeni au participat, ieri după amiază, la o ședință de Birou Permanent Județean, primul eveniment de acest gen de după hotărârea Comisiei Naționale pentru Statut, Etică și Litigii, care a anulat alegerile pentru șefia Organizației Municipale a PDL Constanța. Cu această ocazie, membrilor PDL care au participat la ședință li s-au adus la cunoștință, potrivit declarațiilor președintelui Organizației Județene, Mircea Banias, cele mai recente decizii ale Biroului Permanent Național, anume că între 10 și 12 septembrie primarii PDL de orașe, municipii și municipii reședință de județ se vor reuni la Drobeta Turnu Severin, în cadrul unor discuții cu liderii naționali ai partidului. Ulterior, mai exact între 8 și 10 octombrie, urmează ca și primarii PDL de comune să se întâlnească în contextul unui eveniment similar, dar de data aceasta la Brașov.
Obiectivul central al acestor reuniri va consta în dezbaterea problemelor cu care se confruntă primarii, și anume finanțarea proiectelor, respectiv lipsa de fonduri. De altfel, Mircea Banias a afirmat că și în cadrul BPJ-ului de ieri primarii care au luat parte la ședință au ridicat aceste aspecte.
În aceeași ordine de idei, senatorul constănțean a mai remarcat o problemă: direcționarea de fonduri, cu dedicație, de către Consiliul Județean Constanța, către primăriile social-democrate din județ. Banias a semnalat, din acest punct de vedere, că în mod categoric campania electorală pentru alegerile din 2012 va fi una inechitabilă, atâta timp cât unii primari beneficiază de fonduri, pe considerente politice, iar alții suferă de lipsa lor.
Având în vedere aceste probleme, liderul PDL Constanța a anunțat că în cursul săptămânii viitoare va solicita premierului Emil Boc și ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, o întâlnire cu primarii democrat liberali constănțeni. Evenimentul va avea loc la o dată care va fi stabilită în funcție de programul celor doi demnitari PDL, iar în ceea ce privește locația aceasta va fi fie Constanța, fie București, tot în funcție de decizia liderilor centrali ai partidului.
Nu în cele din urmă, întrebat despre perioada optimă în care ar putea avea loc alegerile interne pentru conducerile organizațiilor județene de partid, Mircea Banias a reiterat ideea conform căreia ar fi potrivit ca din toamnă să se dea undă verde scrutinului intern. În opinia sa, alegerile pentru șefia PDL Constanța ar rezolva instalarea unei conduceri legitime, mai ales dacă se ia în calcul faptul că de la ultimele alegeri din interiorul organizației tomitane au trecut cinci ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5164 secunde