În perspectiva alegerilor din primăvara anului viitor,

Banias vrea un nou mandat la conducerea PD-L Constanța

1862
Banias vrea un nou mandat la conducerea PD-L Constanța - eb2c115996de9709efa58507c07b40ab.jpg
În ciuda faptului că alegerile pentru Parlamentul European s-au încheiat de curând, iar cele din interiorul partidului vor avea loc abia în primăvara anului viitor, președintele Organizației Județene a PD-L Con-stanța, senatorul Mircea Banias, a confirmat faptul că, în mod cert, va candida pentru un nou mandat la conducerea organizației.
Banias a preluat conducerea PD-L Constanța în luna august a anului trecut, după o vară întreagă în care democrat-liberalii constănțeni au ținut prima pagină a presei locale și centrale, date fiind demisia fostului lider județean al partidului, Stelian Duțu, tensiunile iscate pe marginea excluderii găștii lui Dănuț Moisoiu din partid și, în cele din urmă, demisia neașteptată a fostului candidat pedelist la șefia Consiliului Județean Constanța, avocatul Ion Popescu. Astfel, Mircea Banias, devenit între timp parlamentar de Constanța, a asigurat în decursul acestor luni interimatul Organizației Județene a PD-L de la malul mării. Și pentru că la un moment dat, așa numite tensiuni din interiorul partidului au scos la iveală dorința unor membri de a avea o nouă conducere, am ținut să aflăm, din nou, intenția actualului președinte al partidului. Acesta din urmă a mărturisit fără ezitare: "Cu siguranță voi candida pentru un nou mandat". Tot el a menționat că, până în acest moment, nicio altă persoană nu și-a anunțat dorința de a candida pentru șefia partidului, dar și faptul că este deschis în totalitate ideii de competiție.

Zvonuri, zvonuri…
Interesant de remarcat sunt și informațiile vehiculate în ultimul timp, potrivit cărora fostul președinte al pedeliștilor constănțeni, Stelian Duțu, ar fi curtat pentru a reveni la conducerea partidului. Vădit surprins de această… rumoare, Stelian Duțu a explicat: "Nu mă interesează să revin în politică. Nu am mai discutat cu nimeni de la PD-L care să aibă vreo funcție de conducere în partid despre acest subiect. Pentru mine, PD-L Constanța e un capitol încheiat", a punctat fostul lider pedelist. Mai mult decât atât, el a catalogat aceste informații ca fiind "pure diversiuni, prostii lansate, cel mai probabil, de persoane care au anumite interese".
De asemenea, el a precizat că, în pofida faptului că dintr-un anumit punct de vedere, acest gen de zvonistică îl onorează într-o oarecare măsură, ea rămâne, totuși, doar o informație neconfirmată.
Ca o concluzie, Duțu a mărturisit, destul de mâhnit, că e profund dezamăgit de rezultatele obținute la ultimele alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare) de partidul al cărui lider a fost.
Trebuie menționat, de asemenea, că și numele deputatului Constantin Chirilă a fost vehiculat în contextul preluării conducerii partidului, lucru con-trazis, însă, cu vehemență, cu ceva vreme în urmă, de parlamentarul Colegiului 4.
Nu în ultimul rând, deloc de neglijat sunt declarațiile unor surse din interiorul partidului, care și-ar dori, se pare, o reorganizare a Biroului Permanent Județean al PD-L Constanța. În această ordine de idei, n-ar fi excluse, probabil, anumite mișcări pe scena BPJ al PD-L Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5194 secunde