Senatorul Gigi Chiru, interpelare către premierul Victor Ponta

Banii încasați de ANAF de pe litoral să se întoarcă în Constanța!

200
2
Banii încasați de ANAF de pe litoral să se întoarcă în Constanța! - senatorulgigichiruinterpelare-1431449281.jpg

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Gigi Chiru, de la PNL, i-a adresat o interpelare primului-ministru Victor Ponta referitoare la destinația banilor încasați de ANAF pe litoral. El a reamintit că, după 1 Mai, Victor Ponta a declarat că, de frica ANAF și în urma controalelor instituției, pe litoral, la Mamaia, s-a facturat cât pentru un întreg sezon.

"Sumele strânse de la comercianții de pe litoral au depășit cu mult planul de încasări și de amenzi pentru întreg sezonul estival. Mai mult, vara abia începe, iar sezonul, oficial, debutează abia la jumătatea lunii iunie. Deci, dacă ar fi să ne luăm după mini-vacanța de 1 Mai, încasările din această vară vor fi fabuloase. În opinia mea, sumele încasate de la comercianții de pe litoral ar trebui să se regăsească și în investițiile din județul Constanța, în infrastructură și turism. Toate localitățile județului Constanța ar trebui să se bucure de acești bani, pentru că afacerile înfloritoare, așa cum reiese din încasări, își desfășoară activitatea în județul nostru", i s-a adresat primului-ministru Victor Ponta, prin intermediul interpelării, senatorul Gigi Chiru.

Parlamentarul constănțean a subliniat faptul că litoralul duce lipsă de finanțare, așa cum și localitățile din județul Constanța au nevoie de bani de la Guvern pentru modernizare și pentru alte investiții importante pentru comunitate. El a mai precizat că litoralul românesc tinde să piardă în cursa modernizării față de litoralul bulgar, litoralul turcesc și față de alte destinații turistice, din cauza lipsei investițiilor, lipsei modernizării obiectivelor culturale și istorice, a unei infrastructuri care să permită deplasarea rapidă a turiștilor.

"Pot înțelege anumite măsuri «drastice» în conformitate cu legea, din partea ANAF, doar atunci când voi vedea implicarea Guvernului pentru a investi în infrastructură și pentru a crește interesul față de litoralul românesc. Astfel, ar ajuta comunitatea locală, ar încuraja comercianții și ar avea posibilitatea de a-i controla conform legii. Nu mi se pare normal ca statul, prin Guvern, să ceară, fără a oferi un ajutor comercianților. Domnule prim-ministru, Guvernul ar trebui să caute soluții în vederea prelungirii sezonului estival, în așa fel încât să nu avem două luni de turism, ci trei luni, atât cât ține vara. Dezvoltarea activității aeroporturilor locale, astfel încât acestea să fie conectate la marile noduri aeriene europene, ar putea crește numărul de turiști pe litoralul românesc", se arată în interpelarea senatorului Chiru.

În altă ordine de idei, Chiru i-a sugerat premierului Ponta să pro-pună aplicarea unor facilități fiscale comercianților care aduc la bugetul de stat sumele importante despre care premierul a vorbit. De aseme-nea, l-a întrebat ce procent din încasările de pe litoral va fi alocat pentru investițiile din județul Con-stanța și la ce sumă se ridică încasările de pe litoral în sezonul 2014 și ce încasări au fost în mini-vacanța de 1 Mai 2015. 

Comentează știrea

A
14 mai 2015
Gandire de valutist

Ba chirule, cand Constanta o sa fie regiune autonoma, atunci sa ceri sa se intoarca toti banii aici. Nene, traiesti in Romania, unde trebuie sa fim solidari unii cu ceilalti. Exista legi dupa care fondurile bugetare se aloca pe localitati. Lasa demagogia asta ieftina. Gandeste-te ca in tara asta sant o groaza de zone in care e de cacao si ca acolo traiesc concetatenii tai. Asta ar lipsi, sa vrea si Bucurestiul, si Timisoara, si Clujul sa stea fiecare cu banii lui. Sa faceti ceva pe restul tarii. Mai bine fac eu ceva pe politica ta de rahat cu iz talibanic.

Iza
14 mai 2015
Prostia in politica

Chirule tu gandesti cu capul? Adica daca vine unu de la Suceava si cumpara pizza pe litoral, dupa ce ca iti plateste pizza si iti da de lucru tu mai vrei inapoi si impozitu? Adica el sa-ti aduca bani de la Suceava si tu practic sa nu dai nimic la stat? Asta e zgarcenie. Ma intreb cum faci cand scoti o femeie la restaurant.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Mai 2015
Stire din Politică-Administrație : "Multe promisiuni neonorate"
Sâmbătă, 09 Mai 2015
Stire din Politică-Administrație : Iohannis,  săgeți către Ponta
Pagina a fost generata in 1.3245 secunde