Plaje de pe litoral, scoase la licitație. Unde sunt disponibile și cât costă

3720
1
Deși sezonul estival a început, oficial, de aproape două săptămâni, licitațiile pentru multe sectoare de plajă nici nu s-au desfășurat încă. Administrația Bazinală de Apă a lansat anunțul de organizare a licitațiilor pentru zonele neînchiriate abia la sfârșitul săptămânii trecute, așa că vor mai trece câteva zile bune până când se vor atribui sectoarele respective.


Este vorba despre 43 de porțiuni de plajă, în Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Venus, Saturn, Man-galia, 2 Mai și Vama Veche.


"Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral organizează licitație publică pentru atribuirea sectoarelor de plajă libere și pentru atribuirea sectoarelor de plajă pe care se pot amplasa baze de agrement nautic cu motor sau fără motor. Procedura aplicată pentru atribuirea contractului de închiriere a sectorului de plajă este licitație publică. Tipul contractului este contract de închiriere", anunță directorul ABADL, George Papari. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul ABADL, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 127, Biroul Mecanism economic și Sinteze economice, etajul al doilea. Prețul unui caiet de sarcini este de 260 de lei.


Sectoare libere la Mamaia și în Eforii
Cele mai multe sectoare libere (17) sunt în Năvodari și pot avea funcție sportivă sau de bază nautică. Unele zone sunt în dreptul taberei de copii, altele în zona rezidențială, la sud de Complexul Phoenicia sau la nord de campingul pescăresc. 


În Mamaia, se mai pot închiria numai șapte sectoare, în dreptul vilelor BCR, în zona Hotelului Selena, în zona situată la nord de Hotelul Savoy, în dreptul Hotelului Comandor, în zona Hotelului Rex, la sud de Hotelul Rex și la sud de zona Cazinou. Operatorii vor putea să le folosească cu funcție de recreere sau sportivă sau pentru baze de agrement cu motor. 


Câteva sectoare interesante sunt și în sudul litoralului, în Eforii, în Venus, Saturn și Vama Veche, unde afluența de turiști este mai mare. În rest, la Olimp, Mangalia și chiar 2 Mai, sectoarele nu sunt, de obicei, foarte atractive pentru agenții economici, deoarece numărul turiștilor care ajung în zonă este mai mic.


Prețuri pentru toate buzunarele
Ofertele pentru licitație se vor depune la secretariatul ABADL. Data limită de depunere a ofertelor este 19 mai 2015, ora 16,30. Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul ABADL, miercuri, pe 20 mai, începând cu ora 10. Durata de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile de la data deschiderii acestora.


Pe lângă condițiile financiare, firma care dorește să închirieze un sector de plajă trebuie să nu fie datoare la stat și să aibă obiecte de activitate legate de turism sau organizări de evenimente de divertisment ori sportive. Prețurile se regăsesc în caietul de sarcini și diferă în funcție de zona unde se află plaja și pot pleca de la 1 leu până la peste 10 lei pe metrul pătrat. Cele mai scumpe plaje sunt cele din Mamaia, unde, vara trecută, s-a plătit chiar peste 10 lei pentru metrul pătrat de nisip închiriat. În porțiunile care nu sunt foarte căutate și unde vin mai puțini turiști, prețul a fost de 2 - 3 lei pe mp. O parte destul de însemnată din plaje este în continuare în exploatare, nume-roase contracte de anul trecut fiind încheiate pe mai multe sezoane estivale.


În cazul în care nu vor fi oferte sufi-ciente pentru anumite sectoare, va fi organizată o nouă rundă de licitații, fiind necesare minimum două oferte eligibile pentru a putea fi adjudecată licitația. Lista completă a sectoarelor de plajă scoase la licitație pentru anul acesta o puteți găsi pe site-ul Administrației Naționale Apele Române, în secțiunea Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral - Licitații active.


Comentează știrea

catalin
12 mai 2015
Angajare imediata !!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email catathedon@gmail.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3893 secunde