Băsescu analizează oportunitatea unei noi candidaturi

203
Băsescu analizează oportunitatea unei noi candidaturi - 8c67b58f15141ab4d1e6319d80b3c434.jpg
Președintele Traian Băsescu a declarat că analizează oportunitatea unei noi candidaturi, precizând că o condiție este posibilita-tea de a garanta că reformele merg înainte și, în acest context, a spus că dezavuează deschis negocierile din coaliția de guvernare pe marginea înfăptuirii reformelor.
"Sunt multe lucruri pe care le iau în considerație în eventuala angajare într-o nouă cursă electorală, cum, de asemenea, trebuie să recunosc, am sperat foarte mult în reformarea statului și a fost unul din obiectivele mandatului meu. Unele lucruri s-au făcut, altele însă nu", a precizat președintele la postul public de televiziune, întrebat dacă a luat o decizie asupra candidaturii pentru un nou mandat la Cotroceni.
Președintele a arătat că deși reformele structurale se află în programul de guvernare al cabinetului Boc, acestea nu se realizează chiar în condițiile în care premierul provine din partidul său. "Uitați-vă că descentralizarea există în programul de guvernare, dar nu se întâmplă nici chiar în condițiile în care este un premier din partidul meu. Ce șanse ar fi să se întâmple dacă mai fac un mandat? Sunt extraordinar de multe lucruri pe care le analizez. Sunt într-un proces foarte serios de reflecție. Merită să te angajezi dacă poți fi garantul că reformele merg înainte și ajungem la un stat modern", a subliniat Traian Băsescu.
Întrebat dacă nu ar dezavua propriul partid printr-o eventuală neparticipare la cursa electorală de la sfârșitul anului, șeful statului a precizat că dezavuează deschis negocierile din coaliție, de tipul "dacă să facem sau să nu facem reformă".
"Aduceți-vă aminte cât strigau ambele partide despre transferul de autoritate și activități către administrațiile locale. Uite că în coaliție reușesc să îngroape subiect după subiect. Ce-i oprește în coaliția asta să facă descentralizarea?", s-a întrebat retoric președintele. Băsescu și-a exprimat speranța că negocierile din interiorul coaliției nu vor mai frâna în continuare realizarea reformelor structurale, precum legile unice ale salarizării și pensiilor, descentralizarea, reforma în educație.
Băsescu a denunțat blocajul din coaliție, pe care l-a pus pe seama alegerilor din toamnă, arătând că politicienii preferă să nu ia măsuri anticriză pentru a nu pierde electorat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.907 secunde