Băsescu face un apel la responsabilitatea partidelor politice pe marginea desemnării viitorului comisar european

1212
Șeful statului a vorbit ieri, în cadrul unei declarații de presă, despre ceea ce el a numit "disputa nefericită" care a început între partidele politice cu privire la desemnarea viitorului comisar european din partea României. Astfel, președintele Traian Băsescu a explicat că propunerea cu privire la viitorul comisar va fi făcută, potrivit legii, de Guvern, în Consiliul European. În plus, Băsescu a menționat că misiunea sa în ceea ce privește desemnarea comisarului este aceea de a susține propunerea Guvernului.
În această ordine de idei, șeful statului a făcut un apel la partidele politice "să se abțină de la a face dezbateri publice altfel decât civilizate" pe marginea comisarului european pentru a nu influența în niciun fel demersurile demarate în ianuarie pentru obținerea unui portofoliu important, pe măsura ponderii pe care România o are în Uniunea Europeană. Băsescu a amintit aici faptul că România este a șaptea țară ca mărime din UE.
"Este un apel la responsabilitate", a fost, mai exact, declarația de ieri a președintelui Băsescu, ocazie cu care a atras atenția asupra faptului că unicul criteriu care va conta în desemnarea comisarului european va fi cel al competenței, și nu criteriile de natură politică.
În încheiere, șeful statului a precizat că, pentru orice nelămuriri în ceea ce privește nominalizarea viitorului comisar, atât el, cât și premierul Emil Boc stau la dispoziția partidelor politice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5482 secunde